İlk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi sadece sıfır evler için olacak

İlk evini alacaklara konut kredisi için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ilk ev konut kredisinin sadece sıfır evler için kullanılacağı bildirildi.

FİNANS7.COM ÖZEL HABER - Son dakika haberi: İlk defa ev alacaklara konut kredisinde kötü haber: Sadece sıfır arabalar için geçerli olacak.

 

İlk evini alacaklara konut kredisi ile ilgili son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 12. Kalkınma Planı'na baktığımızda ilk kez ev alacaklar için konut kredisinin sadece sıfır konutlar için geçerli olacağına yer verildi.

 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda ilk kez ev alacaklar için konut kredisi kampanyasının detaylarına yer verildi.

YENİ BAŞLAYAN PROJELER OLACAK

Cumhurbaşkanlığınca yapılan açıklamada ilk defa konut alacaklar için kredi detaylarına şu şekilde yer verildi:

 

Politika: Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere yönlendirilecektir

 

Faaliyet: İlk kez konut edinimini destekleyici, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında konut edinimini kolaylaştırıcı uygulamalara yönelik çalışmalar yapılacaktır. 

 

 

Söz konusu madde yukarıda aynen bu şekilde verilmiştir. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda ilk defa ev alacaklara konut kredisinin sadece yeni projeler, yani sıfır evler için geçerli olacağına yer verildi. Milyonlarca vatandaş, 1.20 faizli 180 ay vadeli planlanan ilk ev konut kredisinin 2. el konutlar için de geçerli olmasını istiyor.

BAŞVURU NE ZAMAN?

 

İlk evini alacaklara konut kredisi başvuruları için geri sayımda sona gelindi. Söz konusu kredinin 1.20 faizli 180 ay vadeli şekilde verilmesi bekleniyor. 12. Kalkınma Planı meclisten önümüzdeki hafta geçecek. Meclisten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanması sonrası düzenlemenin kısa sürede hayata geçmesi ve Kasım ayında başvuruların başlaması bekleniyor.

Kaynak www.finanshaber.com

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler