İHH'dan Sarıkamış Şehitlerine Vefa Yürüyüşü

Birçok ilden ve yurt dışından genç yaşlı on binlerce kişinin yanı sıra 8 kişilik İHH Arama Kurtarma Kayseri Ekibi, 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin tek kurşun dahi sıkamadan şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı dolayısıyla Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi.

Sarıkamış şehitlerine vefa
 
8 kişilik İHH Arama Kurtarma Kayseri Ekibi, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılında gerçekleştirilen yürüyüş ve anma programına katıldı. 
 
Birçok ilden ve yurt dışından genç yaşlı on binlerce kişinin yanı sıra 8 kişilik İHH Arama Kurtarma Kayseri Ekibi, 1. Dünya Savaşı'nda  Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin tek kurşun dahi sıkamadan şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı dolayısıyla Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi. 
 
Kalabalık daha sonra "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"  temasıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, harekat sırasında binlerce askerin donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde toplandı.
 
Anma programına katılanlar saat 10.30'da 105 yıl önce olduğu gibi yürüyüşe başladı. Katılımcılar 6,5 kilometrelik sembolik yolu izleyerek, Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki tören alanında yürüyüşü sonlandırdı.
İhh arama kurtarma Kayseri ekibi olarak Sarıkamış’ta can verenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.  
Allah şehidlerin şehadetlerini kabul etsin.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler