Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve STK lar Kahvaltıda Buluştu.

Gönüllü kültür teşekkülleri başkanı Ahmet Taş Kayseri de yapılmakta olan faaliyetlerle ilgili genel bilgilendirme yaptı. Suriye nin idlib kentine ve Elazığ Depremine ilişkin Kayseri den yapılan yardımlara değindi.

  Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş Kayseri'de yapılmakta olan faaliyetlerle ilgili genel bilgilendirme yaptı. Suriye nin idlib kentine ve Elazığ Depremine ilişkin Kayseri den yapılan yardımlara değindi.
 
  ABD Başkanı Trump ve Netanyahu'nun yapmış olduğu barış! planına ilişkin bilgilendirme yaparak antlaşmaya tepki gösterdi. 
 
  Mazlumder'in Sivas ve 28. Şubat mağdurları için yeniden yargılanması, çocuk yaşta evlilik nedeniyle tutuklananlara çözüm bulunması hususlarında Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriyya Birkan ile görüştüklerini belirtti.  
 
Kayseri de tüm turizm firmalarının Kayseri'den Kudüs'e ziyarete gitmek isteyenlerin bir firma aracılığı ile götürülmesi husunda anlaştığını ve gitmek isteyenler için daha güzel seyahat ortamının hazırlandığından bahsetti. 
 
Kayseri Küçük Millet Meclisi İl Temsilcisi Adnan Evsen söz alarak;
Genel ve yerel gündemlerini açıkladı. Elazığ depremi ve depremin Kayseri etkisine ilişkin bir toplantı yaptıklarını, İstanbul sözleşmesine ilişkin tepki ve bilgilendirme Kocasinan Belediye Meclis salonunda bugün saat 13:30 da yapacaklarını belirtti. 
 
Erciyes Kadın Platform u Başkanı Nejla Hanım söz alarak;
İdlib için yardım kampanyası organize ettiklerini, toplanılan yardımları yerin de dağıtılmak üzere Suriye nin İdlib Kentinden sınır bölgemize yakın yere göç edenlere dağıtılmak üzere İl Müftülüğü aracılığıyla gideceklerini belirterek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Ayrıca her ayın 3. Haftası meydan Bürüngüz Camii önünde Diyarbakır annelerine yardım kampanyası yaptıklarından bahsedildi. 
 
 
Safa Vakfı Verenel Derneği temsilcisi Ibrahim Şimşek söz hakkı alarak Suriye idlib  kenti için hazırladıkları yardımları gönderdiklerinden bahsederek Yarın Kadir Has Kültür Merkezinde organize edilen Hacı Hasan Efendi'yi anma programına herkesi davet ettiler. 
 
Programın şeref konuğu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Menduh Büyükkılıç 
STK larımızın ve Gönüllü Kültür Teşekküllerimizin ne kadar önemli olduğu bir şehrin maddi ve manevi kalkınmasında çok büyük etkilerinin olduğundan bahsederek, Büyükşehir Belediyesinin faaliyetlerinden sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Devamında katılımcıların soru ve önerilerini dinleyerek bu tür organizasyonların devam etmesi temennisinde bulundu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler