Genç Kızılay Girilmedik Sokak Bırakmadı; 13 bin Pide Dağıttılar

Türk Kızılay Kayseri Şubesi, Genç Kızılay Kayseri ve Erciyes Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu hem sokağa çıkma kısıtlaması hem de Ramazan dolayısıyla pide dağıtımı gerçekleştirerek Kayserinin en ücra mahallerine kadar ulaşarak 13.000 bin pide dağıtımı gerçekleştirdi.

                                KIZILAY’DAN PİDE SEFERBERLİĞİ

Koronavirüs sebebiyle ramazan ayının ilk üç gününde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı, Türk Kızılay Kayseri ekipleri mahalle mahalle dolaşarak gönüllü ekip arkadaşlarıyla birlikte ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaşlarımıza yardım etti. 3 gündür hız kesmeden çalışan gönüllüler toplamda 9 mahalle ve yaklaşık olarak 5000 bin aileye 13 bin pide dağıtımında bulunarak ülkece geçirdiğimiz bu zor günlerde vatandaşlarımızı mağdur etmemek için büyük bir özveriyle çalıştı. Türk Kızılay bünyesinde ekmek adeti olarak 17.000 ekmekle İstanbul birinci olurken, nüfusa göre oranladığımızda Kayseri şubesi 13 bin adet pide dağıtımıyla ikinci sırada yerini aldı. Toplamda 40 gönüllünün yer aldığı çalışmada mahallerde sevinçle karşılanan ekipler sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirdikleri dağıtımları kendi sağlıklarını ve vatandaşların sağlıklarını korumak için yüksek hijyen önlemleriyle çalışmalarını sürdürdü.

Gerçekleştirilen faaliyet ile ilgili görüşlerine yer verilen Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanı Şener ŞEKERCİ " Kayseri de 3 gün içerisinde 9 mahalle, beş bin aileye pide dağıtımı gerçekleştirdik. Bu ramazan pidesi dağıtımı ramazan boyunca sürecek ve her fırsatta daha fazla aileye ulaşmaya çalışacağız. Halkımız bu zor günlerde tedbiri elde bırakmasın, bizler meydanlardayız, vatandaşlarımız için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. “ ifadelerini kullandı.

Mübarek Ramazan ayının hüzünlü ve buruk geçmesinden dolayı üzüntü duyan vatandaşların ihtiyaçlarını gidererek bu süreci en sağlıklı ve hızlı şekilde atlatabilmek için yardımlarını hız kesmeden sürdüren Türk Kızılay’ı ekipleri vatandaşlarımıza 13 bin pide dağıtımı gerçekleştirerek büyük bir iyilik seferberliğine imza atmayı başardı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler