Evlenecek gençlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Evleneceklere faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi için son sürece girildi. Başvurulara kısa süre kaldı. Gençler, en önemli talebini duyurdu.

Evleneceklere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu başlıyor: En önemli talep açıklandı.

 

Evlenecek gençlere faizsiz şekilde veirlmesi planlanan 150 bin liralık evlilik kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada meclise 2. torba yasanın geleceği bildirildi.

 

1 Ekim'de meclisin açılmasından sonra gündeme gelecek 2. torba yasada Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ve kurulacak banka aracılığıyla evlenecek gençlere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi verilecek.

 

48 AY VADE

 

150 bin liralık evlilik kredisinin 2 yıl geri ödemesiz şekilde verileceği ve ödemelerin 48 ay vade ile yapılacağı bildirildi. Faizsiz olması ve 2 yılı geri ödemesiz olması nedeniyle kredi büyük bir merakla bekleniyor.

EKİM'DE MECLİS AÇILIYOR

 

2. torba yasa ekim ayında meclis gündemine gelecek. Ekim sonunda geçmesi beklenen düzenlemeden sonra Kasım ayında bankanın kurulması ve kurulmasından sonra kredilerin Kasım sonunda verilmesi bekleniyor. 

EN ÖNEMLİ TALEP

 

En önemli talep sosyal medya üzerinde gündem oldu. Mayıs seçimlerinden önce seçim vaadi olan evlilik kredisi, seçimden sonra bekleniyordu. Yaz aylarında evlenmek isteyenler krediyi bekliyordu ancak kredi başvurusu başlamadı ve gençler borca girerek evlenmek zorunda kaldı.

kaynak finans7.com

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler