İzzet-i Kalem

Eşref Bitlis Kimdir? Neden Hala Unutulmuyor ?

Eşref Bitlis Kimdir?  Neden Hala Anılıyor?

Eşref Bitlis 1952 yılında kara harp okulunu bitiren ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde değişik görevlerde bulunmuş vatanperver bir büyüğümüz. Kendisi ile ilgili yapılan araştırmalarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin menfaatlerini ön planda tutarak üstlendiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışmış ve ülkemizin bölünmesi için çalışan iç ve dış güçler tarafından sevilmeyen ve istenmeyen bir komutan olarak ilan edilmiştir.

Eşref Bitlis esasında Devleti'nin çıkarlarını gözettiği için  hala aydınlanmayan nedenlerle uçağının düşmesi sonucu 17 Şubat 1993 tarihinde şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Eşref Bitlis paşa dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yazdığı son mektupta" Sayın cumhurbaşkanım zatıaliniz bu olaya müdahil olmalı aksi takdirde bölgede sonu alınamayacak ciddi risk ve tehditlerle karşı karşıya kalabiliriz" içerikli mektubuyla şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'ta ve Suriye'de meydana getirdiği iktidarsızlığın, bölünmüşlüğün, zulmün haberini vermekteydi. Eşref Bitlis Paşa'nın ölümünden sonra Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın geçirdiği kalp krizi ve Bitlis Paşa'nın ekibinde yer alan yüksek rütbeli askerlerin görevleri başında ölmeleri ve yine yakın tarihlerde Uğur Mumcu ve Adnan Kahveci suikastleri ve buna benzer birçok kötü olayın yaşanması manidardır.

Osmanlı'nın son dönemlerinde başlayan ve hala ülkemiz üzerinde yoğun bir şekilde oynanan oyunların ne kadar derinden ve devam ettiğini aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. Esasında ülkesini ve milletini koruma derdinde olan cennet mekan Abdülhamit Han'a Kızıl Sultan diyenler ve onun tahttan indirilmesi için uğraşanlar, rahmetli Adnan Menderes'e darbe ile iktidardan indirenler, rahmetlik Necmettin Erbakan Hoca’yı 28 Şubat postmodern darbesiyle alaşağı edenler ve yine bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayarak bu ülkenin yönetiminden uzaklaştırmak isteyenler Eşref Bitlis Paşa'nın şehit edilmesiyle alakalı karanlık odaklarla aynıdır.

 Ben derimki ülkesine milletine dinine hizmet etme derdinde olan büyüklerimize destek olalım onların ne yapmaya çalıştıklarını anlayarak oyuna gelmeyelim. Selam ve dua ile.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri