EPDK'dan Vatandaş Lehine Yeni Düzenlemeler

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle vatandaş lehine düzenlemeler yapıldı.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, elektrik piyasasında tüketiciler e-Devlet ve şirketlerin kurumsal iletişim kanalları üzerinden sözleşme kurabilecek veya sözleşmelerini sonlandırabilecek. Tüketici, el yazısıyla atılan imza ve güvenli elektronik imza ile de sözleşme yapabilecek.

Borçtan Elektrik Kesme İşlemine İlişkin Yeni Düzenleme

Zamanında ödenmeyen elektrik borcundan dolayı kesme işlemleri resmi ve dini bayram, genel tatil günlerinde ve bu tatillerin bir önceki günlerinde ve cuma günü yapılamayacak.

Tüm tüketiciler için, zamanında ödenmeyen borçlar kapsamında uygulanan Elektrik kesme işlemi ; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 08:00-15:00 saatleri arasında yapılabilecek. 

Kendi adına perakende satış sözleşmesi olan ve mesken tüketici olan 65 yaş üstü tüketiciler, şehit aileleri ve muharip/malul gaziler ve yüzde 40'ın üzerinde engeli bulunduğuna ilişkin sağlık kurulu raporunu görevli tedarik şirketine ibraz eden engelli tüketicilerin elektriği; tek bir kullanım yerine ait faturalarını aralıksız olarak yıl içinde en az 3 dönem boyunca zamanında ödenmemesi ve tüketicinin kesme yapılacağına ilişkin görevli tedarik şirketi tarafından bilgilendirildiğinin ispatı hallerinde kesilebilecek.

Kaçak Kullanım Tespit Edildiğinde

Kaçak elektrik tüketim faturası, kaçak elektrik tespit tarihinden itibaren 3 iş günü içinde iadeli taahhütlü posta yoluyla tüketiciye gönderilecek. Kaçak elektrik tükettiği tespit edilen tüketici, kendisine fatura edilen bedeli son ödeme tarihine kadar, tebliğ tarihinden sonra 10 gün içerisinde ödemekle yükümlü olacak, kredi kartıyla ödeme yapabilecek. Yapılacak itirazlar ödemeyi durdurmayacak.

Ödeme Kolaylığı Getirildi

Borcun ödenmesine ilişkin taksitlendirme talep edilmesi halinde tedarikçiler tarafından taksitlendirme yapılacak ve taksitlendirme süresi azami 4 ay olacak şekilde tedarik şirketlerince düzenleme yapılacak.

Meskenlerde Güvence Bedeline 2 Taksit

Sözleşme kurulma aşamasında istenilen güvence bedelini mesken tüketicisinin talebi halinde ilk 2 faturaya yansıtılmak üzere 2 taksitte ödeyebilecek. Sözleşmenin sonlandırılması durumunda tüketiciler, oluşan güvence bedeli alacaklarını görevli tedarik şirketinin internet sayfasında sorgulayabilecek.

Yönetmenliğin Tamamı İçin:

https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-14771/elektrik-piyasasi-tuketici-hizmetleri-yonetmeligi

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler