Elektrikli Araçlar İçin Şarj Üniteleri Kurulmaya Başladı

Kayseri Ulaşım A.Ş. elektrikli araç şarj üniteleri kurmaya başladı

KAYSERİ, (BGC) -  Kayseri Ulaşım A.Ş. elektrikli araç şarj üniteleri kurmaya başladı. Hunat ve Kurşunlu Otoparklarında şarj üniteleri oluşturuldu, diğer otoparklar için de çalışmalar devam ediyor.

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu Ulaşım A.Ş. kontrolündeki otoparklara kurulan Elektrikli Araç Şarj İstasyonları hakkında bilgi verdi. Gündoğdu, ülke genelinde yaklaşık 6 bin elektrikli araç bulunduğunu belirten Gündoğdu, 2030 yıllarında Avrupa’da her 10 araçtan 8’i ülkemizde ise satılan her 2 araçtan birinin elektrikli olacağının öngörüldüğünü dile getirdi.

Gündoğdu, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Otopark Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. 20 araç üstü otopark alanlarında yüzde 5 elektrikli araç şarj istasyonu şartı aranacak.  Şehrimizde şuan henüz elektrikli araç sayısı 8 ila 10 arasında. Gelecek yıllarda elektrikli araç sayısında artış olacağı düşünülürse şarj istasyonu ile araç sayısının aynı anda artması pek mümkün değil. İleride bu ihtiyacı karşılayabilmek için elektrikli araç şarj üniteleri kurulumları yapıyoruz. Şimdilik Hunat ve Kurşunlu Otoparklarında şarj ünitelerimiz mevcut. Bunu önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler