Eğitim İçin 4 Kardeş Vali’ye Çağrıda Bulundu! / ÖZEL HABER

Koçcağız Mahallesinde yaşayan Solmaz kardeşler eğitim alabilmek için Vali ve Kaymakam’a çağrıda bulundu...

Kayseri’nin Talas İlçesine bağlı Koçcağız Mahallesinde yaşayan Adem Solmaz (16),  Sinem Solmaz (14), Şerife Yağmur Solmaz (8), Rabia Solmaz (7) kardeşler bulundukları mahallede internet altyapısının olmamasından dolayı mağdur olduklarını ve uzaktan eğitim döneminde çok büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.
 
Küçük kardeşlerin evlerinde gerekli ekipman olmasına rağmen internet sıkıntısı nedeniyle uzaktan eğitime katılım noktasında sorunlar yaşadıklarını ve bu nedenle tek isteklerinin güzel bir eğitim almak istediklerini belirttiler.
 
Çocukları için gerekli imkanı sağlamaya çalıştığını belirten baba Serkan Solmaz (40) “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Beş tane çocuğum var, dört çocuğumu şu an okutuyorum. Asgari ücretli bir işçi olarak çalışıyorum. Uzaktan eğitim döneminde çocuklarım eğitimden kalmasın diye 2 tablet aldım. Talas Belediyesi ve Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum, 2 çocuğumda tablet yoktu onları da kendileri temin ettiler. Fakat internet olmadıktan sonra tabletler çok fazla işe yaramıyor. Cep telefonumuzdan internet sağlamaya çalışıyoruz fakat dört çocuk için 400-500 lira sadece telefon faturası ödemek zorunda kalıyorum. Teknoloji çağında yaşıyoruz, böyle sorunlarla karşılaşmak bizleri çok üzüyor. Kayseri Valimizden ve Talas Kaymakamımızdan çocuklarım için ricada bulunuyorum. İnternet sorunu çözülsün ve çocuklarımız eğitimlerine devam etsin” ifadelerini kullandı.
 
 
Haber: Melih KAMIŞ

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler