Dünyayı tehdit eden Delta varyantı, Türkiye'de 16 ilde görüldü.

Koronavirüs salgınında yeni bir dönüm noktası yaşanırken, nüfuslarının çoğunu aşılamayı başaran ülkeler bir bir alarm veriyor. Türkiye'de de görülen Delta varyantı Avrupa'da da hızla artmaya devam ederken, Avustralya'nın yanı sıra Afrika'nın 14 ülkesi de alarm veriyor.

Çin'in 31 Aralık 2019 tarihinde dünyaya ilan ettiği koronavirüs salgını, geride kalan bir buçuk yılda yaklaşık 4 milyon insanın hayatını kaybetmesine yol açtı, 180 milyon insana koronavirüs bulaştı.

Ülke nüfuslarının aşılanması hız kazanırken, dünyanın dört bir yanında uygulanan sokağa çıkma yasakları kalkmaya, karantina önlemleri gevşetilmeye başlandı.

DSÖ AÇIKLADI 

Ancak bu gevşeme kararları beraberinde de büyük bir tehlikeyi getirdi. İlk olarak Hindistan'da görülen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici" olarak tanımlanan Delta varyantı, yüksek bulaşıcılığı nedeniyle dünya genelinde baskın tip haline geliyor.

Türkiye'de normalleşme takviminde yeni adımlar atılırken dünya genelinde etkisini gösteren Delta varyantına karşı da önlemler alınıyor. Sağlık Bakanı Koca şu ana kadar Türkiye çapında Delta varyantı tespit edilen kişi sayısının 134 olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'DE 16 İLDE GÖRÜLDÜ 

Dünyayı tehdit eden Delta varyantı, Türkiye'de 16 ilde görüldü. 134 vakanın 82'sinin İstanbul'da, 18'inin Düzce'de, 8'inin Van'da, 4'ünin Ankara'da, 3'ünin İzmir'de olduğu duyuruldu.

Bakan Koca, Delta varyantının, koronavirüsün dünyayı tehdit eden Delta varyantının, diğer mutasyonlarına göre yaklaşık yüzde 70 daha hızlı yayıldığını söyledi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler