Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, 'Bilimi Kutsallaştırmadan Ama Bilimin Gösterdiği Yoldan'

Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, 'Bilimi Kutsallaştırmadan Ama Bilimin Gösterdiği Yoldan'

Kayseri Şehir Hastanesi doktorlarından olan ve pandemi dönemini başarılı bir şekilde yöneten dönemin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "Aşı pandeminin belini kırdı" diyerek aşının önemine dikkat çekti ve; "Bilimi kutsallaştırmadan ama bilimin gösterdiği yoldan" ifadelerini kullandı.
Aşı olmasaydı tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınında kaybedilen canların 10 katı gibi bir can kaybı olabileceğine dikkat çeken ve pandemi salgınını Kayseri'de iyi bir şekilde yöneten dönemin İl Sağlık Müdürü olan Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "O günleri iliklerine kadar yaşamış biri olarak, aşı için ne kadar kurtarıcı olduğunu ancak şu cümle ile ifade edebilirim; 
"Aşı pandeminin belini kırdı". Ayrıca aşı için ‘yan etkilerini’ konuşmak şimdi kolay. Ama akademik zeminde tartışmak gerekiyor. Makro verilere bakıldığında Covid geçirmek riskler açısından aşıdan daha riskli. Toplumun yüzde 90’dan fazlasının Covid’i bilerek veya bilmeyerek geçirdiği gerçeği unutulmamalıdır." ifadesinde bulundu.
Çocukluk aşılarının önemine de dikkat çeken Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "Diğer yandan çocukluk çağı aşılarını yaptırmak ebeveynlerin çocuklarına ve topluma karşı sorumluluklarıdır. Yaptırmayanların daha sağlıklı olduklarını söyleyenlere; büyük dedelerinin çocukken kaç kardeşinin öldüğünü veya çocuk felci olan ailelerindeki kişileri hatırlatmak lazım.  Bilimi kutsallaştırmadan ama bilimin gösterdiği yoldan."

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler