Develi’ de Öğrencilerin Aşı Korkusu

Develi ilçesinde 8'inci sınıf öğrencilerine difteri ve tetanos aşısı, 1'inci sınıf öğrencilerine de 4'lü karma ve kızamık aşısı yapıldı.

Kayseri Develi ilçesinde 8'inci sınıf öğrencilerine difteri ve tetanos aşısı, 1'inci sınıf öğrencilerine de 4'lü karma ve kızamık aşısı yapıldı. Sağlık Bakanlığı'nın, 'Aşılı Çocuk Sağlıklı Çocuk' sloganıyla her yıl devam ettirdiği kampanya nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri özellikle birinci sınıf öğrencileri karşısında zor anlar yaşadılar. 'Aşı yapılacak' denilince ağlayan çocuklara, ailelerinin desteğiyle aşı yapıldı. İlk kez okulda aşı olmanın sıkıntısını yaşayan çocuklar, daha sonra aşıdan korkmaya gerek olmadığını söylediler.
Koruyucu sağlık hizmetlerimizin en önemli uygulamalarından birisi de aşı olduğuna değinen Develi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Anteplioğlu “Sağlık Bakanlığı Aşı Takvimi doğrultusunda İlkokul 1.sınıf öğrencilerimize "Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak ve Çocuk Felci" 8. sınıflara ise Tetanoz aşısı yapıyoruz" dedi.
Dr. Anteplioğlu, "Aşı yapma sebebimiz öncelikle bireyin o hastalıklardan korunmasını sağlamak. Günümüzde aşıların uygulanması konusunda çok az da olsa malesef "Aşı Reddi" ile karşılaşıyoruz ve bunu okul aşılarımızı yaparken de yaşadık. Bu nedenlerle malesef toplumda son 3 yılda Kızamık vakaları artmış durumdadır. Aşısı olmayan bir çocuk diğer çocuklar için de risk faktörü oluşturmaktadır. Bu nedenle aşı yaptırmayan bir aile diğer çocukların da hasta olmasıyla ilgili sorumluluğu almış olmaktadır. Ailelerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor, sağlıklı bir toplum için çocuklarımızın aşılarını yaptırmalarını diliyorum" dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler