Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantı Sonrası Açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 4 saat süren Kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 4 saat süren Kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni alınacak önlemler ve pandemi sürecinde esnaflar için uygulunacak tedbirlere ilişkin açıklamarda bulundu. Açıklamaların satırbaşları şöyle;

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacak."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İş yeri kira olan esnafa 3 aylığına büyükşehirlerde 750 TL, şehirlerde 500 TL destek vereceğiz. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 olan esnaf kesimine 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Her alanda Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak adımlar atıyoruz. Bugünkü kabinemizde Milli Uzay programımızın sunumunu dinledik. İnşallah ülkemizin bayrağını uzayda dalgalandıracağımız günler çok yakındır.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Faiz, enflasyon, kur sacayakları üzerinden kurulan baskıların ve bunların maliyetlerinin üstesinden gelebilmek için yoğun mücadele içindeyiz. Faizlerin makul seviyelere inmesi için çalışıyoruz.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bankalarımız uluslararası standartların öngördüğü asgari desteğin oldukça ileri seviyelerinde bulunuyor.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bankalarımızın döviz açığı bulunmadığı gibi döviz fazlası vardır. Bankalarımız yıl içinde vadesi dolan sendikasyon kredilerini yüzde 90'ın üzerinde oranla yeniledi.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. Birikimlerinizi dolardan TL’ye çevirin.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Salgın şartlarına rağmen yılın ilk 11 ayında organize sanayi bölgelerinde 251 fabrika üretime başladı. Üretim tarafındaki bu güzel gelişmelerin istihdama etkilerini görüyoruz. Aldığımız tedbirler sayesinde Eylül'de işsizlik oranı geçen seneye göre 1,1 puan gerileyerek yüzde 12,7 olarak gerçekleşti.”

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha önce ülkemizle ilgili olumsuz tablolar çizen kurumlar değerlendirmelerini bizim dediğimiz yere getirmeye başladılar. Üretimin, ticaretin ve finansın tek merkezli hale dönüşmesinin sıkıntıları pandemide daha iyi görüldü.”

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler