Çocuğu okula giden ailelere karşılıksız burs açıklaması geldi.

Çocuğu okula giden ailelere karşılıksız burs açıklaması geldi. Gelen açıklamada ilkokul, ortaokul ve liselilere 750 TL, üniversitelilere 1250 TL burs verileceği bildirildi. VGM burs başvuru bilgileri yazımızda.

81 ilde ilkokul, ortaokul ve liselilere 750 TL, üniversitelilere 1250 TL burs başvuru duyurusu geldi.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2023 2024 eğitim öğretim yılı burs başvurusunun detaylarına yer verildi. Bu sene verilecek burslarla ilgili, "Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir" açıklaması yapıldı.

 

Açıklamada 2023 2024 eğitim öğretim yılında liselilere, üniversitelilere verilecek burs miktarlarına yer verilirken burs başvuru tarihleri hakkında da bilgilere yer verildi. Peki burs başvurusu nasıl yapılacak? Başvuru şartları nedir? Başvuru tarihi ne zaman?

 

VGM resmi internet adresinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında "2023 – 2024 eğitim yılında Genel Müdürlüğümüz eğitim yardımı/burs başvuru dönemi hazırlıkları başlamıştır. Ortaöğrenim eğitim yardımları için başvuru tarihleri belirlenmiş olup yükseköğrenim burs başvuru tarihleri ise 2023 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerine göre belirlenecektir. Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri kesinleştiğinde bu sayfada duyurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

LİSELİLERE 750 TL, ÜNİVERSİTELİLERE 1250 TL BURS

Liseye giden öğrencilere ayda 750 TL, üniversiteye giden öğrencilere ise ayda 1250 TL'lik burs verilecek. Konu ile ilgili VGM şu açıklamayı yaptı:

 

"2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir"

 

BURS BAŞVURU ŞARTLARI

 

Burs başvuru şartları ise şu şekilde açıklandı:

 4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (RG: 15/07/2018 – 30479)

 

-              5737 sayılı Vakıflar Kanunu (RG: 27/02/208 – 26800)

 

-              Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (RG: 20/08/2013 – 28741)

 

hükümleri gereği Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere burs verilmektedir.

 

Başvuruların tamamlanmasın ardından başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği’nin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirilmekte ve açık kontenjanlar nispetinde burs bağlanmaktadır. Başvuru doğruluk kontrolleri ilgili Kamu Kurumlarından yapılmaktadır. YAPILAN KONTROLLERDE BAŞVURU FORMUNDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERDEN BİRİNİN YANLIŞ/HATALI OLDUĞU TESPİT EDİLİRSE BURS BAŞVURUSU İPTAL EDİLDİĞİNDEN BAŞVURU SIRASINDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN DOĞRU VE GÜNCEL OLMASI BAŞVURUNUN DEĞERLENDİRİLMESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİDİR. Bu nedenle sizler için hazırladığımız ve başvuru formunda yer alan soruların cevaplanmasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayan “Burs Başvuru Kılavuzlarını” başvurunuzu yapmadan önce okumuş olmanız gerekmektedir. Her bir burs türü için ayrı ayrı hazırlanan “Burs Başvuru Kılavuzları”na başvuru dönemi içerisinde internet sitemizden ve başvuru formuna giriş yaptığınız sayfa üzerinden erişmeniz mümkündür.

Ortaöğrenim Bursu

 

-              4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (RG: 15/07/2018 – 30479)

 

-              Vakıflar Yönetmeliği (RG: 27/09/2008 – 27010)

 

ilgili hükümleri gereği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.

 

Başvuruların tamamlanmasının ardından başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği’nin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-16)’ya göre değerlendirilmekte ve illerdeki açık kontenjanlarımız nispetinde burs bağlanmaktadır. Başvuru doğruluk kontrolleri ilgili kamu kurumlarından yapılmaktadır. YAPILAN KONTROLLERDE BAŞVURU FORMUNDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERDEN BİRİNİN YANLIŞ OLDUĞU TESPİT EDİLİRSE BURS BAŞVURUSU İPTAL EDİLDİĞİNDEN BAŞVURU SIRASINDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN DOĞRU VE GÜNCEL OLMASI BAŞVURUNUN DEĞERLENDİRİLMESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİDİR. Bu nedenle sizler için hazırladığımız ve başvuru formunda yer alan soruların cevaplanmasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayan “Burs Başvuru Kılavuzlarını” başvurunuzu yapmadan önce okumuş olmanız gerekmektedir. Her bir burs türü için ayrı ayrı hazırlanan “Burs Başvuru Kılavuzları”na başvuru dönemi içerisinde internet sitemizden ve başvuru formuna giriş yaptığınız sayfa üzerinden erişmeniz mümkündür.

 

KİMLERE BURS VERİLMEZ?

 

Burs başvurusu kabul edilmeyecek öğrenciler şu şekilde:

 

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

 

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

 

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

 

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

 

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

 

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

 

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

 

BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

 

VGM tarafından yapılan son dakika açıklamasında ilkokul, ortaokul ve liseliler için burs başvurularının 1 Ekim tarihinde başlayacağına yer verildi. Üniversitelilere burs başvurusunun ise Kasım ayında başlayacağı öğrenildi. Burs başvuru ekranı internet üzerinden alınacak. 

kaynak www.Finans7.com

 

 

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

Üniversitelilere Burs

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler