Cihannüma’dan Kamplardaki Çocukları Isıtacak Kampanya

Cihannüma Derneği tarafından başlatılan kampanya ile soğuk günlerde üşüyen çocuklar ısınacak...

İç savaş sebebiyle ülkelerinden kaçarak soğuk günlerde sınırdaki kamplarda üşüyerek yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocuklara, Cihannüma Derneği el uzattı. Dernek tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde bağışlanan her 22TL ile bir bot alınarak, çocuklar ısıtılacak. 
 
  Kampanya hakkında bilgiler veren Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Fevzi Konaç, anne ve babalara çağrıda bulunarak,  “Düşünün; yavrunuz sıcacık evinizde çıplak ayakla, parke veya fayans döşeli soğuk bir zemine bassa; üşüdükleri için içiniz titrer ve ayaklarına bir çorap veya patik giydirirsiniz. Ana ve baba yüreği bu zaten. Suriye sınırındaki kamplardaki binlerce çocuğun ilk önce basacak zemini yok, ısınacak evleri yok. Sonra yağmur ve çamur içinde yaşamaktan başka şansları yok. Toprağa çamur halinde basacakken terlikleri bile yok. Terliği olanlar şanslı ama kimilerinin savaşta ölen yakınları nedeniyle onların ayaklarının üşümesini hesap ederek, merhametle onları koruyacak bir çorap giydireyim diyecek anne ve babaları yok. Anne ve babası olanların çamurdan koruyacak çizmeleri yok. Üşüyen yavrularına merhamet eden anne ve babanın, çaresizlikten dolayı çocuklarına verebilecekleri bir şey yok. Onlar acımasız savaşın öksüz ve yetimleri. Zalimlerin bedelini ödeyen garipleri” dedi.
  Onların bir Allah’ı bir de merhamet yüklü Türkiye’si var
  Konaç, “Hadi kardeşlerim; bütün ekonomik zorluklara ve pandeminin ağır şartlarına rağmen, bir çocuğun ayağını ısıtmak için ekmeğinizin bir lokmasını da onlar için harcayın. Onların bir Allah'ı ve bir de merhamet yüklü insanların yurdu olan Türkiye'si var. Bir çocuğun ayağını ısıtın. Alemlerin Rabbi de sizin gönlünüzü cennet köşklerinde misafir ederek ısıtsın” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler