Cihannüma İl Başkanı Konaç'tan Taksim Camii Çıkışı

Cihannüma Kayseri İl Başkanı Av.Fevzi Konaç; algı operasyonu yapan ulusal basının Taksim Cami açılışından rahatsız olduğunu ifade ederek; "Bir kaç gündür tüm dünya haber ajanslarının yaklaşımına bakıyorum. Gezi Parkı protestoları sırasında Taksim'den naklen yayınlar yaparak algı operasyonu yapan uluslararası basın, Taksim Camii ile ilgili tarihi açılıştan rahatsız oldu. İngiliz The Guardian ve BBC, Amerikan Washington Post, Fransız France24, İspanyol El Periodico, Katar merkezli Al Jazeera ve İsveçli Expressen, Erdoğan'ın simge meydan Taksim'deki camii açılışını Gezi Parkı Eylemleri üzerinden gördü.

Genel bakış şu; 'Laik meydana, tartışmalı Cami...'ymiş...'! Bilmem ama... Taksim Camii olayına siz hiç bu acıdan baktınız mı? Dünyanın herhangi bir ülkesinde, herhangi bir şehrinde, herhangi bir cadde veya sokağında bir kilise veya havra yapılması sizi hiç ilgilendirdi mi? Paris'e, Londra'ya, New York'a, Berlin'e yapılacak bir kilise ile ilgili haberiniz oldu mu? Merak ettiniz mi? eleştirdiniz mi? itiraz ettiniz mi? Hayretler içindeyim. Biz işgal edildik de farkında mı değiliz? Biz sömürge ülkesiyiz de farkında mı değiliz? Hangi sokağımıza, hangi meydanımıza ibadethane yapacağımıza bizim adımıza birileri mi karar verecek? Bu ahlaksız yaklaşıma karşı bu ülke insanının inanan, inanmayan fark etmeden söyleyecek bir çift sözü yok mu? Hadi inanan itiraz eder de ey cami ile münasebeti olmayan laik arkadaş senin diyecek bir sözün yok mu? Sizin içinizde ya siz kimsiniz? Nasıl böyle bir konuda ahkâm kesebilirsiniz? Diyecek aklıselim, bağımsız yürekli insan kalmadı mı? Laik geçinip dini devlet işlerine karıştırmamak için hassasiyeti olan arkadaş! Başka bir devletin, senin devletinin iç işine karışmasına söyleyecek sözün yok mu? Bu kadar mı kendi topraklarının değerlerine, inançlarına düşman oldun? Dedi.

  Taksim Cami'nin önemine değinen Başkan Konaç; "İslam'a veya iktidara olan karşıtlığın, Reis'e olan mesafen seni ne hale getirmiş farkında değil misin? Onlarca kilise ve sinagogun olduğu o meydan ve etrafında bu görüntülere saygı duyduğun kadar, kendi topraklarının mabedine saygın yok mu? Tavrından anlıyorum ki yok...!! Batının ajanslarının tasmasını elinde tutan sömürgeci devletler, işte onlar bize... seküler, laik, dine mesafeli bir hayat tarzını yakıştırmış ve bizi istedikleri gibi evirip çevirip kendilerine benzetmek için projeler yapmıştı. Taksim Meydanı'nı da bunun bir sembolü olarak görüyorlardı. Anlaşılan o ki o projelerin bir kısmı bu topraklarda bir kısım insanımız üzerinde maya tuttu. Ancak kim ne yaparsa yapsın, bu toprakların mayasından İslam'ı, İslam'ın değerlerini, imanı asla yok edemeyecekler ve kazanamayacaklar! O yüzden Taksim Cami bize biçilen batının deli gömleğinin yırtılıp atılması kadar önemli ve değerlidir!" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler