Çalar Saat Teknolojiye Yenik Düştü

Kayseri’de saat satışı yapan esnaf Zafer İncetürkmen, eskisi kadar çalar saat satamadıklarını ve çalar saatin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’de saat satışı yapan esnaf Zafer İncetürkmen, eskisi kadar çalar saat satamadıklarını ve çalar saatin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi. 
Son dönemde teknolojinin gelişmesiyle çalar saatler raflarda kaldı. Geçmişten gelen çalar saat alışkanlığı kayboldu. Saat satışı yapan Zafer İncetürkmen, “İnsanların cep telefonu kolayına geldiği için çalar saati tercih etmiyor. Çalar saat eskisi kadar satılmıyor. Cep telefonu radyasyon yaydığı için bazı vatandaşlar bundan dolayı çalar saati tercih ediyor. Zaruri bir ihtiyaç olduğu için insanlar sabah işe uyanmak, namaza ve sahura kalkmak için çalar saati kullanıyor” dedi. 
“SAATİ SAATÇİDEN ALMAK GEREKİR”
Geçmiş dönemde satışların daha yoğun olduğunu söyleyen esnaf Zafer İncetürkmen, “Satışlarımız bu dönemde düşmesinin nedenlerinden biri de saatlerin ucuzluk pazarı, alışveriş merkezi gibi yerlerde de satılıyor olması. Saati saatçiden almak gerekir. Çünkü saatçi iyi olanı, randımanlı olanı satar. Bu yüzden saati saatçiden almak gerekir. Saatler ithal ürün olduğu için dolar endeksli ve gümrük vergilerinin artmasa bağlı olarak artış gösteriyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler