Bülent Yıldırım Kendisindeki Hızlı Değişimi Anlattı

Erzurum doğumlu olan Yıldırım için bilinç ve şuur hayatı babasının memuriyeti nedeni ile geldikleri Kayseri/Yahyalı’da Hacı Hasan Efendi ile tanışması ile başlar...

YAHYALI’DAN YOLA BAŞLAYANLAR

Av. Fehmi Bülent YILDIRIM

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı-Aktivist

Erzurum doğumlu olan Yıldırım için bilinç ve şuur hayatı babasının memuriyeti nedeni ile geldikleri Kayseri/Yahyalı’da Hacı Hasan Efendi ile tanışması ile başlar.

Ramazan-ı Şerifte başlayan Cihannüma sohbetlerinin 9. su Mavi Marmara gemisi ile Gazze ablukasını delmek için “Rotamız Filistin, Yükümüz özgürlük” diyerek yola çıkan Aktivist Bülent YILDIRIM’ dı.  

Suriye’den bir yetim kampından canlı olarak bağlanan Bülent Yıldırım’ın, kendisi ile ilgili bilinmeyen yönlerini paylaştığı programda samimi ve duygusal anlar yaşandı.

1966 yılında Erzurum’da doğan Yıldırım, İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Üniversite öğrenimi esnasında Safa Vakfı, Milli Gençlik Vakfı ve çeşitli sivil Toplum örgütlerinde aktif görevler aldı. 1995 yılında Bosna-Hersek’te yaşanan soykırıma sessiz kalmamak için bir gurup arkadaşı ile İHH İnsani Yardım Vakfını kurdu. Daha sonra bu vakıf aracılığı ile mazlum coğrafyanın sesini tüm dünyaya duyurdu. Keşmir, Bosna Hersek, Darfur, Sri lanka, Doğu Türkistan, Moro, Ruanda gibi birçok ülkeye insani yardım götürdü.

Halen Yardımları ile yetim ve öksüzleri sevindiren, mücadele eden müslümanlara destek olan Yıldırım, sol görüşe sahipken kendisindeki hızlı değişimi şu şekilde ifade ediyor;

Babamın tayini nedeni ile Yahyalı’ya gitmiştik. Babam Emniyet mensubu idi. Yahyalılı Hacı Hasan Efendi ile tanıştıktan sonra hayatım da büyük bir değişim oldu. Lise eğitimini, Yahyalı’da bulunan Yahya Gazi lisesinde tamamlayan Bülent Yıldırım, kendisi ile ilgilenmesi için Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’nin Bilal Sağır isimli öğrenciyi görevlendirdiğini ifade etti. Bu yakınlaşmadan ve Hacı Hasan Efendi ile tanıştıktan sonra kendisinin hayatı tamamen değişmişti. Hassasiyetleri ve görüşlerinde ciddi değişmeler olmuştu. Hacı Hasan Efendi’nin sohbetlerinde kendisini Asr-ı Saadette hissetmesi, cihadı ve Müslümanca tavrı görüyor olması onu etkilemişti. Yahyalı gibi bir yerde, sevenlerine Dünya Müslümanlarının dertlerini anlatan, onlara Afganistan, Filistin gibi ülkelerde zulüm gören Müslümanları anlatması kendisini etkilemişti. Ülke sorunlarını yakından takip eden ve Müslümanların uğradıkları zulümleri evlatlarına anlatan ve onların şuurlanmasını sağlayan Hacı Hasan Efendi kendisinin düşünce hayatına yön verenlerin ilki olmuştu. Kendisinin Erbakan Hoca’yı tanıması Yahyalı’da olmuştu. Hacı Hasan Efendi hasta halinde Erbakan Hoca’nın mahkemelerine gitmesi Yıldırım’ı derinden etkilemiş Erbakan’ı yakından tanımasına vesile olmuştu.

Kendini iyi yetiştirmiş olan Yıldırım, Yahyalı’da İslami ilimlerle donanımlı Âlimlerin olduğunu, aklına bir soru geldiğinde hangi vakit olursa olsun sorularına cevap verecek insanlarla rahat görüştüğünü ifade etti. Abdullah Aydoğan, Bekir Erdoğdu ve İpek Hoca gibi âlimler ile Yahyalı’nın dini ve ilmi olarak zengin olduğunu ifade eden Yıldırım, bir gece saat 01:30 sularında aklına bir soru geldiğinde Fıkıh ilminin inceliklerini bilen bir alim İpek Hocanın evine gittiğinde geri çevrilmediğini ve sorularının cevaplarını sabaha kadar yapılan sohbetle aldığını “onlara zamanlı zamansız sorularım ve ziyaretlerimle eziyet etmişim” diye ifade etti.

Bülent YILDIRIM 8 yıl kaldığı Yahyalı’nın kendi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu bahsederek sohbetine devam etti.

1988 yılı şubat ayında Yahyalı'da oynanan Afganistan konulu bir piyesten sahne.

( Yaşlı ayağı kesik Afganlı Bülent Yıldırım, Afganlı Çocuk Ali Ramazan Benli, Mücahit Mustafa , Rus Askeri İbrahim Bahçıvan , Sunucu ? )

Diğer Haberler

1 Yorum

Veli Türkmenoğl

Veli Türkmenoğl

24 Mayıs 2020
Bülent Bey, dava adamı.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler