Bu Zihniyet Yüz Yıldır Hiç mi Değişmez

BU ZİHNİYET YÜZ YILDIR HİÇ Mİ DEĞİŞMEZ!
 
Cihannüma ve Beytülmakdis Derneği Kayseri il Başkanı Av. Fevzi Konaç CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Menderes benzetmesine sert tepki gösterdi.
 
Başkan Konaç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın televizyon programındaki  sözlerine tepki gösterdi.
 
"Bu zihniyet yüzyıldır hiç mi değişmez"
 
 Konaç, "CHP'li Engin Altay Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ı kast ederek "Rahmetli Menderes *dincilere* öyle yüz vermişti ki, sonunda Atatürk'ü Koruma Kanunu çıkarmak zorunda kaldı.  Dilerim sonu benzemesin Menderes'e dedi. Hayretler içerisindeyim. Bu zihniyet yüzyıldır hiç mi değişmez.
CHP  Menderes'i ipe götüren iradeye göz kırpmış ve darbecileri yüreklendirmiştir... o idamın ipini çeken asıl unsurdur.
Eğer bu kansızlar Türkiye'yi hala o eski günler gibi zannediyorlarsa , bilinçaltları hala istediklerinde milletin seçtiği Cumhurbaşkanını darbe ve idam sehpası ile korkutabileceklerini zannediyorlarsa,  bu CHP asla iflah olmaz. Çünkü kan aynı kandır, yazıklar olsun." ifadesini kullandı.
 
letişim Başkanı Fahrettin Altun ise,Twitter hesabından yaptığı açıklamada  "Açıkça ve alçakça tehdit savuran milli irade düşmanlarına karşı hep ayaktayız. Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır. Bu zihniyetin millet iradesine karşı düşmanlığı tarihsel ve patolojiktir. İsmi Adnan Menderes olmuş Recep Tayyip Erdoğan olmuş fark etmiyor onlar için. Vesayetlerine ve ayrıcalıklarına dokunan herkesi düşman olarak kodluyorlar. Eski Türkiye hayalleriyle otoriterlik günlerini özleyen, milletimizin tüm değerlerini yerle bir etmek için çırpınan, ülkemizin tüm demokratik kazanımlarını geriye döndürmek için fırsat kollayan darbeci zihniyetin tehditleri anlaşılan hiç son bulmayacak" ifadelerini kullandı.
 
İcişleri Bakanı Süleyman Soylu sert bir dille "Tarih fukarası, cahil.. Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hala darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler