Bu Sese Kulak Verin!

Milli Gazete Yazarı Bekir Şirin’in haberine göre Çin zulmü nedeniyle türlü acılarla karşı karşıya kalan Uygur kadınların durumu yürekleri parçalıyor. Doğu Türkistanlılara yönelik zulümlerin durdurulması adına dünyaya seslenen mazlumlar zulme engel olunmasını istiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenleyen mazlum Uygur kadınlar, vicdanlı insanların Doğu Türkistan’daki zulmün durması adına harekete geçmesini istedi. Doğu Türkistanlı kadınların Çin’in işgali süreciyle beraber gelen sistematik ihlallerin en korkunç zamanlarını yaşadığını kaydeden mazlumlar, “Öncelerinde Çin Komünist Partisi yönetiminin tamamen kapalı tutup saklamaya çalıştığı bu ihlaller artık saklanamaz hale gelmiştir. Son günlerde delillerle, raporlarla Çin zulmünün boyutları dünyanın gözü önüne serilmiştir. Sadece kadınlara yönelik ihlaller, tüm insanlık vicdanını isyan ettiren korkunç suçlardır” açıklamasında bulundu.

HER TÜRLÜ ZULÜM UYGULANIYOR

Uluslararası Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği ve Doğu Türkistan Nuzugum Kültür ve Aile Derneği adına Münevver Özuygur tarafından Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasında Uygur kadınların maruz kaldığı zulümlere dikkat çekildi. Sadece Doğu Türkistan’ın Hoten bölgesindeki bir toplama kampında 15 bin kadının tutulduğu belirtilirken söz konusu kamp görünümlü cezaevinde dayak, elektrik vererek işkence, çıplak tutma, tecavüz ve tecavüzü yakınlarına izletme, hücre hapsi, su içerisinde hapsetme, aşırı kalabalık yerlerde tutma, vücutta sigara söndürme, bilinmeyen ilaçlar içirilme, organ ticareti için organ çıkarma, kısırlaştırma, zorunlu kürtaj, marş okutma ve ezberler yaptırma, gibi korkunç işkencelerin olduğu ifade edildi.

İSLAM ÂLEMİNE SESLENDİLER

Çin’in İstanbul’daki başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında İslam âlemine de seslenilerek önemli çağrılarda bulunuldu. Uygurlardan İslam âlemine yönelik çağrıda, “Müslüman Uygur kadınlara yapılan bu korkunç vahşi zulmü durdurun, bu acı ve utancı taşımayın. Müslüman zulme boyun eğmez. En kutsal olan can ve namustur. Tüm İslam ülkeleri gereğini yapmalı ve ayrıca Doğu Türkistanlı kadınların bedenine basılarak üretilen ekonomiyle gerçekleşen Çin ile olan ilişkisine son vermelidir” ifadeleri kullanıldı.

DOĞU TÜRKİSTANLI KADINLARA YÖNELİK ZULÜMLERİN BAZILARI ŞUNLAR;

Haksız ve keyfi tutuklama, hapsedilme,

Kamplarda işkence ve toplu tecavüz,

Zorunlu kürtaj ve kısırlaştırma uygulaması,

Zorla kamplarda tutma ve asimilasyon,

Zorla Çinlilerle evlendirme,

Aile Olmak Projesi adı altında ev içine Çinli erkeği zorla kabul ettirme,

Zorla uzak bölgelere taşınarak, buralarda zorunlu çalıştırma,

Aile parçalanması ve çocukların annelerden alınması,

Kılık kıyafet ve etnik, kültürel ve inanca dair pratiklerin yasaklanması, isimlerin değiştirilmesi,

Ömür boyu çalışmaya mahkûm edilecek şekilde, sistematik para cezaları.

Etiketler : ,,,

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler