Bu Mahallede Yaşayanlar Artık Bıktı

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bir süredir yoğun olarak hırsızlık gerçekleşiyor. Mahalle sakinlerinden edinen bilgiye göre bir çok evin Kapıları, evcil hayvanları ve demir parmaklıkları sistemli bir şekilde bir grup tarafından çalınıyor.

Yaklaşık 10. aydan itibaren bu olaylarla karşılaştıklarını belirten mahalle sakini İbrahim Taşçıoğlu “Arkadaşım ve benim evime girmeye çalışıyorlar. Bahçeye girmeye çalışıyorlar. En son bahçeye girip birkaç eşya almışlar. Sonrasında 1 hafta sonra gelip pencerenin demirini sökmeye çalışmışlar. Kardeşim görüp kovalamış , kaçmışlar. Polise haber verdik. 15 gün geçince kapı bu hale geldi akşam saatlerinde . geç saatlere kadar uyumadım. Ben uyuyunca çalmışlar. Bu sadece kapı çalınması değil. Gece 4-5 tane çalınan kapı var. İnternet kablolarına kadar her şeyi çalıyorlar. Arkadaşımın da evine türlü türlü girdiler, arabasını çalmaya çalıştılar, içerideki inşaat demirini çalmaya çalıştılar. Huzursuz ettiler, tehdit ettiler. Biz huzursuzuz yani . Polise de de dediğimizde bulunmuyor. Bir şey yapamıyoruz , elimizde delil yok, yakalayamıyoruz. Beklesek olmuyor , işimiz gücümüz var. Bunlar uyumuyor çete halinde geziyorlar. 1 kişinin 2 kişin yaptığı iş değil yani bu . 5-6 kişilik bir çete, arabayla geziyorlar , gözcüleri var. Sistemli yapıyorlar. Buna karşı biz çok güçsüz kalıyoruz. Bunlar profesyonel olmuş. Biz emniyet güçlerinden yardım bekliyoruz “ ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini Ali Filik “Evimize kamera taktırdık. Sabaha kadar sırayla nöbet tutuyoruz. Polis bize ‘ bahçeden içeri değil, evinizden içeri girerse müdahale edebilirsiniz’ diyor. Zaten benim malzemem bahçemin içinde. Mahallemizde Uyuşturucu kullanımının artmasından kaynaklanıyor. Polis bunun önüne geçemiyor. Vatandaş da çalışmak yerine hırsızlığa yöneliyor. Hırsızın birini gözlerken başka biri yan bahçeme hırsızlığa giriyor. En son çare boş evleri gözleyip, oraya giriyorlar hırsızlığa. Mahallemizde hiç bekçi yok. Polisi arıyoruz , polis bize ‘ karakola şikayet edin ‘ diyor. Biz karakola gidene kadar hırsızlar mahalleyi linç edecek. Sonu kötü bitecek , neden başımızı ağrıtalım. Polisin önlem alması gerekirken biz mahallece önlem alıyoruz. Emniyet güçleri önlemlerinizi alsın istiyoruz. Biz 6-7 kez arıyoruz polisleri mahallede dolaşanlar var diye, bir kez devriye atıp gidiyorlar. Bugün kapıyı çalıyorlar , yarın köpeğimize varana kadar çalışıyorlar. Ben 30 yıldır bu adreste ikametgah ediyorum , kimse gelip bir sorunun var mı demiyor “ diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler