Bu Gün Yaşananların Sebepleri Masaya Yatırıldı

Gençlik Söyleşilerinde yakın tarih ile yüzleşildi.

Gençlik Söyleşilerinde yakın tarih ile yüzleşildi.
Genç Mekan'da her hafta Çarşamba günü düzenlenen ve Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Av. Fevzi Konaç'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşinin bu haftaki konu başlığı "Yakın Tarihimizle Yüzleşme" oldu.
Genç Mekan'da düzenlenen söyleşide, Cİhannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Av. Fevzi Konaç, "1000 yıllık kadim tarihimizi ve kim olduğumuzu bildiğimiz takdirde yakın tarihimizde yaşananları ve gerekçelerini daha iyi anlayabiliriz" dedi.
Konaç, yakın tarihimizde, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi davası için bedel ödeyen liderlerden bahsetti.
Tarihte Fransızlar'a karşı mağduriyet yaşayan Almanlar'ın yardım talep ettiğine dikkat çeken Konaç, Osmanlı Sultanının mevcut durumda asker gönderemediğini ama Alman askerlerine gönderdiği Yeniçeri kıyafetleri ile Fransız zulmune son verdiğini anlattı. Konaç, Osmanlı'nın gönderdiği kıyafetlerin Almanya'nın Mülheim kentinde müzede sergilendiğini söyledi.
Ordusuna bile gerek kalmadan, askeri üniforması ile aleme nizam veren bir ecdadın torunlarının, bugün yaşadıklarının sebeplerini anlatan Konaç, "Erkam Gençlik & Genç Mekan'da tarihimizle yüzleşmeye çalıştık. Geleceğimizi inşa etmek için geçmişimizden feyz almak, ibret almak için tüm kardeşlerimizi her hafta Çarşamba günü saat 19'00'da tarih ve şuur söyleşilerimize bekleriz" diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler