Beytülmakdis Derneğinde Kudüs Okumaları Devam Ediyor.

Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği eğitim çalışmalarına devam ediyor. 

Bu hafta Talas Gençlik Merkezi'nde faaliyette bulunan üniversite öğrencileri ile yazar Halis Mutlu'nun Kudüs'e Uyanmak isimli kitabının tahlili yapıldı. Kitabı okuyan gençler kitabın mesajı üzerinden Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı anlamaya çalıştılar. İslam'ın 3. önemli mabedi olan M.Aksa'nın Kur'an ve Sünnet üzerinden önemine dair bilgiler ışığında değerlendirmeler yapan öğrenciler, yaşanan işgalin ve haksızlıkların temel sebebi olan radikal yahudi grupların amacını, siyonizmin coğrafyamızdaki hedeflerini, ABD'nin neden İsrail'in arkasında durduğunu anlamaya çalıştılar.

Kendi kavramlarımız üzerinden Kudüs'ün özgürlüğünün sağlanması adına neler yapılması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundular. Türkiye'nin bu konudaki misyonunu ve tarihten gelen önemini dile getirerek, Kudüs okumaları yapmak için belirlenen yeni kitapların okunması için görüş alışverişinde bulundular.

Programda dernek başkanı Av.Fevzi Konaç, kadın komisyonu başkanı Av.Yasemin Karaköse ve Gülay Kayısı gençlerle birlikte tahlile katılarak dernek çalışmalarına katılmaları konusunda gençlerden destek talebinde bulundular.

KAYNAK :  www.kudusanahaber.com

www.kudusanahaber.com sitesi haberidir.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler