Yusuf Yeşilkaya

Ben de Seni

BEN DE SENİ

Yusuf YEŞİLKAYA

[email protected]

 

 Birbirine yakın iki yamacın bir tarafından diğer yamaca doğru bağırmayı denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz mutlaka denemenizi öneririm. Siz ne diye bağırırsanız bumerang misali aynısı size yansıyacaktır. Adına akis, yankı, aksiseda, eko… Dilediğinizi söyleyebilirsiniz. Gerekli koşullar oluştuğunda bir aksiseda ile karşılaşmamız bir doğa hadisesidir. Doğal bir olaydır.
Örneğin yamacın bir tarafından diğer tarafa doğru seslenelim:
 -Seni seviyorum!
 Karşı taraftan “hayır ben seni sevmiyorum” gibi bir cevap gelmez. Ses gider karşıya çarpar ve geri döner. “Seni seviyorum” diye kendi sesimizi duyarız.
  -Sen harikasın!
  -Sen çok kötüsün!
  -Bana bağırma!
     Aklınıza ne gelirse, istediğinizi söyleyebilirsiniz. Alacağınız cevap hiçbir zaman değişmeyecek. Siz ne söylemişseniz, dönüp dolaşıp size iade edilecek.
     Bir yamaçtan diğer yamaca aksiseda oluştururken sözlerimiz değişmeden geliyor da insan insana, kalpten kalbe sözler, düşünceler, niyetler değişir mi sanıyoruz? Kalpten kalbe sihirli, mucizevi bir aynadan söz ediyoruz.

Kaşımızdaki insanın bizim hakkımızda ne düşündüğünü merak mı diyorsunuz? Cevabı bulmak çok kolay. Siz onun hakkında ne düşünüyorsunuz? Emin olun o da sizin hakkınızda aynı duygulara sahip. Kalp aynasının karşısına geçip deneyelim isterseniz.
-Seni seviyorum!
-Ben de seni.
-Seni çok ama çok seviyorum!
-Ben de seni.
-Senin kötü birisi olduğunu düşünüyorum.
-Ben de senin.
-Harika bir kalbin olduğunu söyleyebilirim.
-Ben de senin.
 Yani muhatabımızla ilgili her ne düşünüyor, yüreğimizde onunla ilgili her ne besliyorsak katlanarak bize dönüyor. Hakkında olumsuz duygu ve düşüncelere sahip olduğumuz birinin bizi sevmesi, olumlu duygular beslemesi gerçekten çok zor.

 Duygu ve düşünceler madem artarak geri dönüyor. O zaman olumlu duygular gönderelim hem doğaya hem insanlara. Merhamet iklimi oluşturalım yeryüzünde mesela. Hoşgörü çemberi çizelim. İyilik tohumları ekelim bütün yüreklere. Kalplerimizi iyi duygular esir alsın. Hatta öylesine esir alsın ki, kötülüğe hiç yer kalmasın. Karşılık olarak “ben de seni” şeklinde alacağımız cevaplar bizi rahatsız ediyorsa, muhatabı değil; kendimizi sorgulama durumundayız demektir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri