Bayram AKDUMAN HOCA'nın Akaid Dersleri Başladı.

Kayserianahaber.com sitesi olarak Bayram AKDUMAN HOCA’nın AKAİD DERSLERİNİ haftalık haberleştireceğiz.

BAYRAM AKDUMAN HOCA’NIN AKAİD DERSLERİ BAŞLADI

       Kayserianahaber.com sitesi olarak Bayram AKDUMAN HOCA’nın AKAİD DERSLERİNİ haftalık haberleştireceğiz.
       Bayram Hoca’nın sitemize açıklaması şu şekilde; İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde insanların evlerine kapanması dolayısıyla evlerimizde geçirdiğimiz zamanı daha verimli ve bereketli geçirebilmemiz adına, ev ortamlarında yapılan programlara bizim de bir katkımız olsun diye akaid derslerimizi youtube kanalımızda görsel eşliğinde ses dosyası olarak yüklemeye karar verdik.  Haftada bir gün, dersimizin bir bölümünü yayımlayarak sizlerle buluşturacağız.
“Niçin akaid dersi ?” diyecek olursak, yüce dinimizin temeli İMAN yani TEVHİD inancıdır. İletişimin bu kadar yaygın olduğu bir dönemde, bu konuyla alakalı sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği olmasından dolayı, dinimizin ilk konusu olan iman ve imani konuları ehli sünnet çizgisinde 21 bölümde anlatmaya çalışacağız.
Konuları anlatırken :

  1. Kur’an-ı Kerm
  2. Kütüb-i Sitte kitapları
  3. Nesefi Akaidi
  4. İslam Akaidi ( Prof. Dr. Şerafeddin GÖLCÜK ) hocamızın kitabı başlıca kaynaklarımız olacaktır.
    Şu anda youtube kanalımızda giriş ve 1. Bölüm yayında olup giriş videomuzda genel bir giriş yaptık ve usul ve esaslardan bahsettik. 1. Bölümde ise imanın şartları bakımından temel kaynak olan Cibril hadisi diye meşhur hadisimizi anlatmaya çalıştık. Rabbim tesirini halk etsin.
    Programın videosuna  bu linkten ulaşabilirsiniz : https://www.youtube.com/watch?v=d9rFl_1teNs

Bayram AKDUMAN kimdir?
  1972  yılında Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Yahyalı’da bitirdikten sonra Mersin İmam Hatip Lisesi’nden 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1997’de mezun oldu. Askerliğini Yedek Subay Asteğmen olarak yaptı.
1998 - 2003 yılları arasında Adana’nın Tufanbeyli  İlçesinde,Tufanbeyli İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik ve idarecilik yaptı.
2003 - 2006 yılları arasında Tufanbeyli ilçesi Eğitim  Bir. Sen. in kurucu başkanlığını yaptı. 2006 yılında iller arası atama yoluyla Mersin Silifke İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladı. Bu okulda 4 yıl boyunca öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 2010 yılında ise Mersin Mezitli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kuruculuğunda bulundu ve bu okulda da bir yıl çalıştı. 2011 yılında Silifke Anadolu İmam hatip Lisesi’nde 1 yıl tekrar Okul Müdürü olarak görev yaptı.  2012 - 2016 yılları arasında Mersin Akdeniz Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yaptı. 2017 eğitim yılında Mersin Yenişehir Proje İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladı ve hala bu görevi yürütmektedir.
2006 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü’nde Dinler Tarihi dalında Tezli Yüksek Lisansımı tamamladı.
Çeşitli STK’larda (MGV, Safa Vakfı, TÜGVA, Cihannüma, İHH ) uzun yıllar görev yaptı. HâlâEnsar Vakfı Mersin İl Başkanlığı’nı yürütmektedir.
Evli ve dört çocuk babasıdır.

YAYINLANMIŞ MAKALELERİ
Tufanbeyli İlçesinin Sosyo - Kültürel ve Dini Yapısı üzerine bir inceleme (Tez Çalışması)

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Cep Tel: 505 400 83 86E-Posta: [email protected]- [email protected],

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler