BAŞVURU BAŞLIYOR: Ev hanımlarına emeklilik ve maaş ...

Ev hanımlarına emeklilik ile maaş alma hakkı ve evlenen gençlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi hakkında son dakika açıklaması.

150 bin TL evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik ve maaş.

 

Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor. Kurulacak banka, gençlere ve ev hanımlarına önemli oranda destekler verecek. Faizsiz kredi ve prim destekleri ile birlikte birçok kesime önemli ödemeler yapacak banka için bugün açıklama geldi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir açıklama daha yaptı. Peki ev hanımlarına emeklilik ne zaman? Yeni evlenenlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman başlıyor? Başvuru şartları nedir? Başvurular nasıl yapılacak? İşte gelen son dakika açıklaması ve tüm bilgiler.

 

Teknofest'te açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor, biliyor" diyerek Teknofest'e büyük ilginin devam ettiğini söyledi. Erdoğan programın hayırlı olmasını dilerken Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması hakkında yeni açıklama da yaptı.

 

Erdoğan yaptığı açıklamada Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına ilişkin, "Hizmet çıtamızı sürekli yukarı taşıdık. Gençlerimize olan sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacağız" ifadelerini kullandı.

ANKA, GENÇLERE FAİZSİZ 150 BİN TL VERECEK

 

Yeni evlenen gençlere Aile ve Gençlik Bankası tarafından 150 bin TL'lik evlilik kredisi verilecek. Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz şekilde veirlecek evlilik kredisinde başvurular öncelikle deprem illeri için alınacak. Daha sonra 81 ilde başvurular kabul edilecek.

 

Evlilik kredisi için henüz yaş şartı belli olmadı. Ancak ilk evliliğini yapacak gençlere kredinin faizsiz şekilde verilmesi bekleniyor.

 

BANKADAN EV HANIMLARINA DESTEK

 

Evlenenlere faizsiz kredi desteğinin yanı sıra Aile ve Gençlik Bankası, emekli olmak isteyen ev hanımlarına aylık prim desteği ödemesi yapacak. Emekli olmak isteyen ve bunun için prim yatıracak ev hanımlarının primlerinin 1/3'ü devlet tarafından Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla karşılanacak.

Kalan 2/3'lük kısmı ise vatandaş ödeyecek ve prim eksiksiz şekilde yatırılacak.

 

Ev hanımlarına emeklilik şartları ise sınırlayıcı olmayacak. Sigorta girişi olsun olmasın, bir ev hanımı SGK'ya başvuru yaparak isteğe bağlı emekli olmak istediğini söyleyecek ve prim ödemleri başlayacak. Devlet desteği ile birlikte prim ödemeleri yapılacak ve gereken sınırların aşılması sonrası emekli olunabilecek.

 

Yaş ve prim şartının tamamlanmasından sonra ev hanımları emekli olacak ve şimdinin hesabı ile 7500 TL emekli maaşı alacak.

 

BAŞVURU BAŞLIYOR

 

Aile ve Gençlik Bankası kanun teklifinin Ekim ayında meclise gelmesi ve hızlı şekilde bankanın kurulması bekleniyor. Ekim sonunda ya da Kasım ayının ilk günlerinde başvuruların başlaması bekleniyor. 

kaynak finans7.com

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler