Başkan Fatih Üzüm: “Seçim afişleri, dilekçeyi ilk 5 partinin imzalaması sonrası kaldırıldı”

Talas, Melikgazi ve Kocasinan İlçe Seçim Kurulları’nın seçim afişlerinin kaldırılması ve diğer siyasi partilerin itirazlarına ilişkin konuşan AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm...

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- Talas, Melikgazi ve Kocasinan İlçe Seçim Kurulları’nın seçim afişlerinin kaldırılması ve diğer siyasi partilerin itirazlarına ilişkin konuşan AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, “Vatandaşlar, binalarındaki sosyal tesisin duvarına, cami duvarlarına, köprü altlarına, trafik ışıklarına afişler, flamalar asıldığına dair şikâyetler iletti. Örneğin bir trafik ışığının ön kısmında farklı bir partinin, arka tarafında farklı bir partinin afişi asılı, şehirde bir boşluk yok, afiş asılmamış neredeyse hiçbir alan kalmadı. Bu kadar şikâyet gelince biz de istişare ettik, kanuna aykırı afişlerin asıldığı ne kadar bölge varsa, parti fark etmeksizin kaldırılmasıyla ilgili il ve ilçe seçim kurullarına dilekçe verdik. Verdiğimiz dilekçe ve talepler, son seçimde en çok oy alan 5 partiye iletilir, seçim kurulu diğer partilere bildirmek zorunda değildir. Bu 5 partinin ortak kararı sonucunda afişler, hem trafiğin akışını bozmamak, hem doğaya zarar vermemek hem de görüntü kirliliği yaratmamak amacıyla kaldırılmış oldu. Daha sonrasında diğer partiler; ‘emek verdikleri, afişlerinin araya gittiği’ ve ‘hükümetin tek başına aldığı karar’ gerekçesiyle itiraz ediyor. Rencide olmasınlar diye başta cevap vermedik ancak açıklaması yapmak zorunda kaldık. Kendilerinin de imzası vardı çünkü, şu anda kanuna aykırı hiçbir yerde afiş kalmadı” dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ Programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Talas, Melikgazi ve Kocasinan İlçe Seçim Kurulları’nın aldığı karar sonrası seçim afişlerinin toplatılmasına ve diğer partilerin itirazları sonrası yayınlamış oldukları açıklamaya dair konuşan Başkan Fatih Üzüm, “Seçimle ilgili belli başlı alanlar vardır; kamusal alanlar, billboard ve afişlerin asılması için ihaleye çıkması gereken alanlar ve özel mülkler var. Bu ölçütler çerçevesinde siyasi partiler alanları süsleme çalışmaları yapabilir, biz teşkilatımızca kanuna uygun yerlerde süslemeleri yaptık. Bazı bölgelerdeki elektrik direklerinin ortalarında da bizim büyük afişlerimiz, flamalarımız var. İlerleyen süreçlerde çalışmalara diğer partiler de dahil olunca ağaçlar, trafik ışıkları ve trafik levhaları da donatılmaya başlandı ki bu bizim en rahatsız olduğumuz konuydu. AK Parti, 270 bin üyesi olan ve 2716 teşkilat mensubu olan büyük bir organizasyondur. Bu noktada önemli şikayetler, talepler büyük ölçüde bizlere ulaşır.  Vatandaşlar, binalarındaki sosyal tesisin duvarına, cami duvarlarına, köprü altlarına, trafik ışıklarına afişler, flamalar asıldığına dair şikayetler iletti. Örneğin bir trafik ışığının ön kısmında farklı bir partinin, arka tarafında farklı bir partinin afişi asılı, şehirde bir boşluk yok, afiş asılmamış neredeyse hiçbir alan kalmadı. Muhtarların astıkları afişler ve araçların arkasına yaptırılan afişler de dahil olunca iyice bir görüntü kirliliği oluştu. Bu kadar şikayet gelince biz de istişare ettik, kanuna aykırı afişlerin asıldığı ne kadar bölge varsa, parti fark etmeksizin kaldırılmasıyla ilgili il ve ilçe seçim kurullarına dilekçe verdik” dedi.

‘VERİLEN KARARDA DİĞER PARTİLERİN DE İMZASI VAR’

İl Seçim Kurullarının son seçimde en çok oy alan 5 partiye dilekçe ve talepleri ilettiğini ve diğer partilere bildirmek zorunda olmadığını belirten Başkan Fatih Üzüm, “Bu 5 partinin ortak kararı sonucunda afişler, hem trafiğin akışını bozmamak, hem doğaya zarar vermemek hem de görüntü kirliliği yaratmamak amacıyla kaldırılmış oldu. Daha sonrasında diğer partiler; ‘emek verdikleri, afişlerinin araya gittiği’ ve ‘hükümetin tek başına aldığı karar’ gerekçesiyle itiraz ediyor. Rencide olmasınlar diye başta cevap vermedik ancak açıklaması yapmak zorunda kaldık. Kendilerinin de imzası vardı çünkü, şu anda kanuna aykırı hiçbir yerde afiş kalmadı. Özel mülklere afiş asılıyor ise mülkiyet sahibi asabilir, bu konuda müdahale edilemez. Vatandaşlardan gelen olumlu geri dönüşlerin yanı sıra diğer parti mensuplarından da adil bir şekilde bütün afişlerin toplatıldığına dair olumlu dönüşler aldık, demek ki doğru yoldayız” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler