Bakan Yardımcısı Gürcan “Tarife dışında ekmek satanlara ceza yazılıyor”

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, tarife dışı fiyatla ekmek satışı yapan fırınlara ceza kesildiğini ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde ciddi oranda cezaları da açıkladık. Özellikle fırınlarla ilgili; 10 liraya ekmek satan fırınlara denetlemeler yaptık. Tarife dışında fiyat belirleyen fırınlara cezalar yazıldı ve bunları tekrar edeceğiz. Tarife dışında ekmek satışına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

KAYSERİ (1HA) – Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, tarife dışı fiyatla ekmek satışı yapan fırınlara ceza kesildiğini ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde ciddi oranda cezaları da açıkladık. Özellikle fırınlarla ilgili; 10 liraya ekmek satan fırınlara denetlemeler yaptık. Tarife dışında fiyat belirleyen fırınlara cezalar yazıldı ve bunları tekrar edeceğiz. Tarife dışında ekmek satışına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan KayseRadar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Bakan Yardımcısı Gürcan, fırınlara denetim yapıldığını ve tarife dışı fiyatlara ceza yazıldığını belirterek, “Fahiş fiyatlarla ilgili denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Yapılan asgari ücret zammı ile vatandaşımızın refahını arttırmak amacımızdır. Bazı marketler, üreticiler asgari ücrete yapılan zammı bir an evvel maliyetlerine yansıtmaya çalışıyorlar. Bununla ilgili uyarılar yapıyoruz, teftişler gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde ciddi oranda cezaları da açıkladık. Özellikle fırınlarla ilgili; 10 liraya ekmek satan fırınlara denetlemeler yaptık. Tarife dışında fiyat belirleyen fırınlara cezalar yazıldı ve bunları tekrar edeceğiz. Tarife dışında ekmek satışına müsaade etmeyeceğiz. Esnaf Sanatkarlar Odalarının almış olduğu tarife ve Ticaret Odalarının almış olduğu tarife dışında kendi kafalarına göre tarife ile satış yapmaya izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler