77 yaşındaki sanık 'Kendimi korumak istedim'

Kayseri’de kavga ettiği yengesini balta ile öldüren A.R.T. (77) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri’de kavga ettiği yengesini balta ile öldüren A.R.T. (77) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 14 Kasım 2022 saat 10:25’de Melikgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi 9’uncu Sokak’ta meydana geldi. A.R.T., ağabeyi A.T. ile eşi F.T.’nin yaşadığı müstakil eve geldi. A.R.T. ile yengesi F.T. arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında A.R.T., eline geçirdiği balta ile yengesini başından yaraladı.
Olaya tanık olan ağabey A.T.’de kalp krizi geçirdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, Topçu çiftinin hayatını kaybettiğini belirledi. Cinayet şüphelisi A.R.T., polis ekiplerince gözaltına alındı. A.R.T. hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.
1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında son sözü sorulan tanık, A.R.T, “Yengemle tartıştık küfretti. Eline bıçak aldığını gördüm. Kendimi korumak amacıyla elime nacağı aldım. Öldürmek için vurmamıştım” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık A.R.T.,’ye önce 'kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet daha sonra 'tahrik' indirimi uygulayarak 24 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler