55 Sivil Toplum Kuruluşu Ortak Bildiri Yayımladı

Kudüs Şurası, işgalci İsrail rejiminin cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog'un Türkiye ziyaretinin iptal edilmesini istedi.

Beytülmakdis Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin de üyesi bulunduğu Türkiye'deki 55 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kudüs Şurası, işgalci İsrail rejiminin cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog'un Türkiye ziyaretinin iptal edilmesini istedi.

55 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kudüs Şurası yayımladığı bildiri ile işgalci İsrail rejiminin cumhurbaşkanının Türkiye'ye gelecek olmasını büyük bir kaygı ile karşıladıklarını ifade etti. 

Kudüs Şurası tarafından yayımlanan bildiride, ziyaret kararının iptal edilmesi talebinde bulunuldu. 

'Bu arsız ziyaret karşısında devlet yetkililerimizi gerekeni yapmaya davet ediyoruz' ifadesinde bulunulan Kudüs Şurası'nın yayımladığı bildiri şu şekilde:

Yitzak Hertzog’un İşgalci İsrail rejiminin cumhurbaşkanı sıfatıyla resmi bir ziyaret için ülkemiez gelecek olmasını milletimiz ve ümmet adına büyük bir kaygıyla karşılıyor ve kabul edilebilir görmüyoruz. İnsanlığa karşı işlediği bunca terör eylemi ortada iken işgalci rejimin sözde temsilcisinin üst düzey temaslarda bulunacak olması vicdanları kanatan son derece onur kırıcı bir durum olacaktır. Bu utancın aziz milletimize ve ümmete yaşatılmaması için alınan ziyaret kararının behemehal iptal edilmesini yetkililerden talep etmekteyiz.

İşgal ve zorbalığı bir politika olarak benimseyen ve günden güne baskı ve zulamlerini her boyutuyla Filistin coğrafyasına, hususiyle kutsal Kudüs şehrine yaymaya devam eden işgalcinin hiçbir şey olmamış gibi ülkemize ilgi duymasını hayra yormak mümkün değildir. Yapılmak istenen bir süredir bölgede sürdürülen normalleşme adımlarına Türkiye üzerinden meşrutiyet kazandırmak ve yapılan zulümleri dünya kamuoyunun gözü önünden kaçırmaya çalışmaktır.

İşgalci rejimin işlediği cürümler sayılamayacak kadar çoktur. Gün geçmiyor ki işgalci güvenlik güçleri ve yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek haremimizin izzetini kirletiyor olmasın. Gün geçmiyor ki, çocuklar ve gençler vahşice gözaltına alınmış kadınlar şiddete maruz kalmış olmasın. Filistinlilerin yegane geçim kaynaklarından biri olan zeytinlikler ve tarım alanları bile işgalcinin talanından kurtulamıyor.

Bunlara benzer nice zorbalığı bütün insanlığın gözü önünde pervasızca işleyen, şiddet ve saldırıyı normalleştiren ve bölgeyi kaos ateşine atmaktan çekinmeyen bir rejimin sergilediği arsızlık ve hayasızlıkların hak ettiği karşılık, onların temsilcilerini kendi vatanımızda ağırlamak değil Akif’ca bir deyişle olsa olsa yüzlerine tükürmek ve yanımızdan kovmaktır. İstiklale aşık bir milletin torunları olarak nice masum Filistinlinin ahu enini göklere çıkmışken Hertzog adlı şahsın öz topraklarımıza elini kolunu sallayarak geliyor olmasını düşünmek bile istemiyoruz.

Tarih boyunca mazlum milletlere kucak açmış asil milletimize ve her karışı şuheda kanıyla sulanmış izzetli vatanımıza yakışan bir işgal cumhurbaşkanını ağırlamak değil, Filistin’de işledikleri cürümlerden ötürü hesap vermeye davet etmek ve yüce divana çıkarmaktır. Bu arsız ziyaret girişimi karşısında devlet yetkililerimizi gerekeni yapmaya, sivil toplumun bütün bileşenlerini de tepki göstermeye ve topraklarımızın kirletilmesine müsaade etmemeye davet ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki işgal ettikleri topraklardan tamamen çekilmeden ve yaptıklarının hesabını eksiksiz olarak vermeden işgalcilerle birlikte atılacak her adım kamu vicdanını derinden yaralayacak ve tarihimizde bir utanç sahnesi olarak kalacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler