500 TL banknot çıktı mı?

500 TL banknot çıktı mı? sorusu Türkiye’nin gündemini kurcalamaya devam ediyor. Sosyal medyada yayılan iddialar vatandaşların akılını bulandırıyor. Merkez Bankası’na 500 liralık banknot talimatı verildiği iddiaları sürekli araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in böyle bir talimatı olduğu söylentisi akıllarda soru işareti bıraktı. 500 lira ve 1.000 liralık banknotlar var mı, 10 TL madeni para basıldı mı soruları yanıt arıyor. İşte 500 TL’lik banknot iddiaları…
500 TL BANKNOT ÇIKTI MI? İddialar sosyal medyada dolaşıyor! 500 TL’lik banknot çıkacak mı?
Enflasyonun yükselmesi ve Türk Lirası’nın gittikçe değer kaybetmesi 500 TL banknot iddialarını ortaya çıkardı. Özellikle sosyal medyada Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra Merkez Bankası’na yeni banknot basılması talimatı verdiği ileri sürdü. İddialar sosyal medyayı sallarken 500 TL banknot çıktı mı? İddialar sosyal medyada dolaşıyor! 500 TL’lik banknot çıkacak mı? sorularına da yanıt aranmaya başlandı.
 
500 TL BANKNOT ÇIKTI MI?
500 liralık banknot iddialarının asılsız olduğu öğrenildi. CHP’li milletvekili Özkan Yalım Merkez Bankası tarafından 500 liralık banknot basılacağını ve tedavüle sokulacağını öne sürmüştü. Konuya ilişkin "Yeni paralar mavi-turkuvaz renkte olacak" ve "Paralar önümüzdeki aylarda tedavüle girecek" gibi ifadeler sosyal medyada yer aldı. Bu iddianın asılsız olduğu ve Merkez Bankası’nın böyle bir çalışması olmadığı öğrenildi.
 
 
500 TL’LİK BANKNOT ÇIKACAK MI?
02.08.2022’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 10 TL’lik madeni para ve 500 TL’lik banknot basılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Güncel ve geçmişte kullanılan tüm para örneklerine Merkez Bankası'nın internet sitesinden göz atılabilir.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler