3 araç ve 12 personel ile müdahale edildi

Hatay İskenderun Limanı’nda çıkan yangına müdahale eden ekiplere destek vermek amacıyla Kayseri’den de ekip gitti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay İskenderun Limanı’nda çıkan yangına müdahale eden ekiplere destek vermek amacıyla Kayseri’den de ekip gitti. 3 araç ve 12 personelden oluşan Kayseri itfaiye ekibinin yangınla mücadelesi sürüyor. 
 
 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, geride enkaz yığınına dönmüş şehirler bıraktı. Deprem sonrası Hatay İskenderun Limanı’nda da yangın çıktı. Halen devam eden yangının söndürülmesi için Kayseri’den de destek itfaiye ekibi gitti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 3 araç ve 12 personelden oluşan itfaiye ekibi bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ekibin İskenderun Limanı’na ulaşarak yangın söndürme çalışmalarına katıldığını ifade ederek, “Ekibimiz 7.7 büyüklüğündeki 10 ili etkileyen depreme bağlı olarak İskenderun Limanı’ndaki konteynerlerde çıkan yangını söndürme çalışmalarına katkı sağlamak için bölgeye gitti. Allah güçlerini arttırsın, dualarımız, sahadaki ekiplerimizle, desteklerimiz depremzede kardeşlerimizin yanında” dedi.
 
Deprem bölgesinde tüm Türkiye’nin tek yürek olarak canla başla mücadele verdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yüzyılın en büyük deprem felaketi sonrası depremden etkilenen bölgelerde yaraları sarma çalışmalarına itfaiye, Fen İşleri, KASKİ ve elektrik şirketi gibi birimlerimiz ile destek vermeye devam ediyoruz. Depreme bağlı olarak Türkiye’nin dördüncü büyük limanı olan Hatay İskenderun limanında çıkan yangına müdahale çalışmalarında da itfaiye ekibimizle mücadeleye katılıyoruz. Ekibimizin ve diğer ekiplerin canla başla mücadelesi sürüyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler