10 Mahalle Yolunun Açılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 96 kırsal mahalle yolundan 86’sını ulaşıma tekrar açtı.

(BGC) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 96 kırsal mahalle yolundan 86’sını ulaşıma tekrar açtı. Pınarbaşı ve Yahyalı’da 10 mahalle yolunun açılması için de çalışmalar sürüyor. 
 
Hafta başından itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşım başta olmak üzere sosyal hayatı etkiledi. Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de, hem şehir içinde hem ilçe ve kırsal mahalle yollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son yağan karın ardından kapanan 86 kırsal mahalle yolunun ulaşıma tekrar açıldığı bildirildi. Halen kapalı olan Pınarbaşı’da 8, Yahyalı’da 2 kırsal mahalle yolunun açılması içinse çalışmalar sürüyor. Ekipler, toplam 128 araç, 291 personel ile merkez ve ilçelerde çift vardiyalı olarak çalışmaya devam ediyor. 
 
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle kapalı olan Bünyan ilçesinde 5, Kocasinan’da 14, Pınarbaşı’da 35, Sarız’da 12, Tomarza’da 5 ve Yahyalı ilçesinde 15 mahalle yolu olmak üzere 688 kilometrelik yol ağında toplam 86 mahalle yolunun açıldığı belirtildi. Açıklamada, 20 Aralık’tan bugüne kadar 19 bin 16 kilometrelik yol ağında 2 bin 377 kırsal mahalle yolunun ulaşıma açıldığı bildirildi. Merkezde de ekiplerin, ana arterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışmalarına gece gündüz demeden devam ettiği kaydedildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler