AV. MUSTAFA İLHAN

İRAN –İSRAİL NE OLUYOR?

                      İRAN –İSRAİL NE OLUYOR?

            İsrail önce İran’ın Şam Büyükelçiliğini vurdu. İran’da 300 kadar dronla saldırdı. Peki ne oldu?

            Daha önceki yazılarımdan hatırlayacağınız üzere Mehdi inancının ABD’li evangelistlerde ve Yahudilerde olduğu gibi Şia inancında da ufak nüans farkları ile var olduğunu yazmıştım.   Mehdi geldikten sonra dünyada adil bir düzen kurulacağına inanç dolayısıyla Mehdi’nin bir an önce gelmesi için her üç inanca sahip kişilerce ortak bir operasyon yapıldı, yapılıyor ve yapılacak.

            İsrail amacını gizlemiyor. Kendi İnançlarına göre kızıl inekleri ABD’den getiriyor. Bunları Kubbetül sahranın hemen karşısındaki tepede bulunan Zeytin dağı bölgesinde kesilip yakılacağını, kanı ile zeytin dağı eteklerine gömülen yahudilerin arınacağını söylüyorlar. Bu olay öyle gizli falan değil büyük bir törenle yapılacak.  Hemen sonrasında da üzeri altın kubbeli Kubbetül Sahra yıkılacak altında bulunan muallak kayası üzerine de Süleyman mescidi inşaa edilecek.

            Bunları anlatırken sen bunların olacağına inanıyor musun? Bu çağda böyle ilkel inanış mümkün mü diyenleri duyar gibiyim. Evet olabilir. Siyonizm kendini yüzyıllardır buna inandırmış.

            Bunun olması için de en uygun ortam hazır. İslam ümmeti ümmet bilincini yitirmiş durumda. Gazze’de 6 aydır çoluk çocuk katledilirken bir araya gelip “ hoop ne oluyor” diyebilen var mı? Diyebilecek var mı? Yok.  O halde ortam hazır demektir.

            İran yıllardır kendisine uygulanan ambargo nedeni ile batının gücünü iliklerine kadar hissetmiş bir ülke. Kendi milli çıkarlarını düşünerek kimse için ülkesini felakete sürüklemeye niyetli görünmüyor. Vekilleri kanalı ile kendi ideolojisini yayma derdinde. Mehdinin kendilerinden çıkacağını iddia ediyorlar.

            İsrail, ABD ve İran Ortadoğu’yu kıyamete hazırlıyorlar.

            Ülkemizin ise gerek devlet ideolojisi gerekse sünni inancında ise böyle bir inanış olmadığı için yapılanları kendi milli çıkarlarımız açısından görmemiz gerekiyor.

            İran’ın 300 den fazla dron ve füze ile saldırısının nasıl bertaraf edildiğini hep birlikte gördük. Bizim Gazze’ye saldırılara neden ses çıkaramadığımızı da anlamış olduk.  Batılı ülkelerin ve hatta bizimde üyesi olduğumuz Nato’nun İsrail’in Şam saldırısına ses çıkarmayıp, İran’ın dronlu ve sonuca ulaşmayan saldırısını kınaması ise kimlerin arkasında kimlerin olduğunun görülmesi açısından önemli bir veri olarak tarih kayıtlarına geçti. Ülkemizde yayın yapan televizyon yorumcuları ise İran’ın saldırısını danışıklı dövüş diye nitelediler.

            Sosyal medya ve TV yorumcularının İsrail aleyhine konuşmalarına İran aleyhine de konuşmalarını kattıklarını, İsrail ve batının İran’a yapılacak olası bir saldırısı esnasında batının yanında olabilmek ya da hava sahamızı kullandırmak için kamuoyunu hazırlamaya çalıştıklarına da şahit oluyoruz. .

            Bu durum hep böyle mi gidecek? Bu günkü şartlarda yapılabilecek fazla bir şey olmadığı kanaatindeyim. Türkiye’de bazı gurupların bir şey yapmıyoruz gibi tahriklerine kapılmamalıyız. Bu tahriklere kapılır isek biz de kıyamet çağıran ülkelerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey yapmadığımız gibi yeterli güce ulaşmadan kalkışacağımız bir hareket ülkemizin da sonu olur.

            Gazze’de hastane bombalandığı gün Kayseri Cumhuriyet meydanında izinsiz bir protesto yaptığımız gün meydanda trafik biraz aksamıştı. O gün sosyal medyada yorum yazanların büyük çoğunluğu desteği bırakın tepki göstermişti. Bizim toplumuzda da birlik ve beraberliğimiz yok. İnsanımızı hem ümmet bilinci hem de milliyetçilik aşılayamadığımız için gençliğimiz dış güçlerce yönlendirilmeye hazır hale getirilmiş. Öncelikle biz insanımızı iyi yetiştirmeliyiz.  

            Gelecekle ilgili ise yapılabilecek çok şeylerin olduğuna inanıyorum. Öncelikle Amerika ile Avrupa’nın ayrı ordu v.s. demelerine itiraz etmememiz gereklidir. Batı’yı evangelist ve Katolikler ya da sekülerler ile inananlar v.s. olarak ikiye bölme çalışmaları yapmamız gerekir.

            ABD bölünüp mutlaka tek süper güç olmaktan çıkarılmalıdır.

            Savunma sanayimiz güçlendirilmeli ve mutlaka nükleer silah sahibi olmalıyız.

            İslam ülkelerinde batıya bağlı olmayan bazı kesimler her türlü desteklenmeli ve iktidar olmaları sağlanmalıdır. 

            İsrail’in batıdan desteğinin kesilmesi için sosyal medya aktif olarak kullanılmalı, yapay zekâ destekli uluslararası bir iletişim sosyal medyası oluşturulmalıdır. Batılı ülkelerde yaşayanların bu sosyal medyayı kullanmaları ve batılıları da kullanmaya teşvik etmeleri sağlanmalıdır.                                                                                                                                                           Av. Mustafa İlhan
                                                                          Kayseri Strateji Derneği Başkanı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri