Osman Özenç

Erbakan Hoca Dünya Lideri. Çünkü...

ERBAKAN HOCA DÜNYA LİDERİ İDİ. ÇÜNKÜ…

1990'lı yıllar… Erbakan hocam Türkiye'den Afrika'ya bir grup milletvekili ile seyahate çıkar.

Nijerya'da onu bir grup Müslüman karşılar. Buradan giden ekipte koruma görevlileri, polis, asker vesaire kimse yoktur.

Oradaki Müslümanlar bu durumu garipser. Ve Erbakan Hoca’nın kendileri için çok kıymetli olduğunu ve kendi adına değilse bile Afrika'daki Müslümanlar adına korunması gerektiğini bildiriler.

İslam dünyasının yaklaşık 200 yıldır yaşamış olduğu Fetret döneminden çıkmak için canla başla ve dünya çapında ilk mücadeleyi Erbakan Hoca vermiştir.

Hasan el Benna, Seyyid Kutup, Mevdudi ve diğer alimler islami faaliyetlerini belli bir bölgede yapmak durumunda kaldılar ya da etkisi tüm ümmete şamil bir harekete dönüşmekte başarılı olamadı.

Atası Abdülhamit Han gibi siyasi bir deha olan Erbakan Hocam İslam dünyasına “Milli Görüş” gibi bir doktrin sunarak, ümmetin yeniden dirilişinin reçetesini sunmuş oldu.

Yöneticilerinde olmasa bile İslam dünyasının fertlerinde oluşan ümmet şuurunu, almış olduğu “Milli Görüş” doktrininden elde etmiştir.

Allah'a ne kadar hamdetsek azdır ki; ülkemizde Erbakan hocamızın yetiştirmiş olduğu siyasi kadro, şu an iktidardadır.

Şayet ümmet bir nebze rahat ise, Somali'den Arakan'a, Libya'dan Karabağ'a ümmetin dertlerine koşan bir Türkiye var ise, bu Erbakan hocamızın yetiştirmiş olduğu kadroların çalışmasının neticesidir.

Erbakan hocamızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır lakin temelde bize öğrettiği “Hayat iman ve cihattır” düstur-u prensibi bizim müslümanlığımızın ne manaya geldiğini öğreten en büyük etken olmuştur.

Vefatının 10'uncu yılında biz öğrencilerine düşen; “ Yeryüzünde zulüm gören bir kişi var ise, bunun sorumlusu benim” şuuruyla hareket etmektir.

Hak hakim olana kadar Allah yolunda cehdi ve gayreti eksiltmeden bir ömür sürerek, hocamıza layık olmaya çalışacağız.

Allah rahmet eylesin. Makamını cennet eylesin.

OSMAN ÖZENÇ

28.02.2021

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri

    Bu yazarın başka makalesi yoktur.