Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk halkının karakter ve fıtratına uygun bir müfredat hazırlayacağız.

Müfredatı azaltarak öğrencilerin yükünü azaltma yönünde çalışma yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk halkının karakter ve fıtratına uygun bir müfredat hazırlayacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında okullarda işlenen ders müfredatına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Öğretmenlerin yetiştirememekten, öğrencilerin de yetişememekten, kendilerine vakit ayıramamaktan şikayet ettiği müfredatta köklü bir değişikliğe gidileceği sinyalini veren Bakan Tekin, bu kararla hem öğrencileri hem de öğretmenleri sevindirmiş oldu.
Okullarda yabancı içerikli konuların kaldırılacağı mesajını veren Bakan Tekin, “Milletimizin karakterine uygun yerli ve millî bir maarif sistemini kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

Yerli ve Milli Müfredat Geliyor

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1921 yılında Maarif Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmadan örnek veren Tekin, “Müfredatla ilgili iki şey yapıyoruz. Bunlardan birisi müfredatımızı ciddi oranda seyreltmek istiyoruz. Müfredatla ilgili tam olarak ne yapmak istediğimizi anlatan bir örnek vermek istiyorum. Mustafa Kemal Paşa’nın 1921 yılında Maarif Kongresini açarken kendi konuşmasından bir cümle; ‘Şimdiye kadar takip olunan tahsil ve terbiye usullerinin milletimizin tarihi gerilemesinde en mühim bir amir olduğu kanaatindeyim. Onun için bir milli ter biye programından bahsederken, eski devrin hurafelerinden sıyrılmış ve evsafı fıtriyemizde yani çocuklarımızın kendi fıtratıyla hiçte münasebeti olmayan yabancı fikirlerden şarktan ve garptan gelen bilcümle tesirlerden tamamen uzak, seciyeyi milliye ve tarihimizle mütenasip bir kültürden bahsediyorum. Çünkü dehayı millimizin inkişafı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir. Lalettayin bir ecnebi kültürü şimdiye kadar takip olunan yabancı kültürlerin muhrip neticelerini tekrar ettirebilir. Kültür haraseti milliye zeminiyle mütenasiptir. O zemin ise milletin seciyesidir.” Dolayısıyla yerli ve milli bir müfredat, milletin karakteri ve fıtratıyla uyumlu bir müfredat çalışmasının içerisindeyiz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak muhabir.com.tr

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler