'Ekonomide Kontak Kapatmadık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının sonunda ulaşılması planlanan büyüme rakamını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının sonunda ulaşılması planlanan büyüme rakamını verdi.

Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi’ne videolu mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın oldukça sancılı geçen 2 yılın ardından koronavirüs salgınıyla mücadelesini artık daha ümitvar bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Erdoğan, başta sağlık, ulaşım, eğitim ve ticaret olmak üzere birçok alanda kademeli normalleşme adımlarının atılmaya başlandığının görüldüğünü ifade etti.

'EKONOMİDE KONTAK KAPATMADIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonominin geçen sene yaşadığı daralma sonrasında tekrar eski ritmine kavuşmaya başladığını, üretim ve ihracatın arttığını, insan hareketliliğinin yeniden başlamasıyla turizmde de hızlı bir toparlanmaya şahit olunduğunu dile getirdi.

Geçen yıl salgın dolayısıyla birçok gelişmiş ülkenin aldığı sert tedbirlerle ekonomide kontak kapattığını ancak kendilerinin böyle bir yola başvurmadıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan salgın tedbirlerine riayet ederken diğer taraftan da stratejik sektörler başta olmak üzere üretim süreçlerini devam ettirdiklerini belirtti.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler