Cihannüma Derneği - Hasene Vakfı Kardeşlik Buluşması

Cihannüma Derneği ile Hasene Vakfı Kayseri Temsilcilikleri iftarda buluştu.

Cihannüma Derneği ile Hasene Vakfı Kayseri Temsilcilikleri iftarda buluştu. Hasene Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı buluşmaya her iki dernek yönetiminin yanı sıra üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

İmana ve insana yardım amacındaki iki kurumun kardeşlik atmosferinin hâkim olduğu buluşmada ilk olarak ev sahibi dernek adına söz alan Hasene Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Topuz her Ramazan’da olduğu gibi yine bu Ramazanda da Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenleyen İsrail’i tel’in ederek konuşmasına başladı. Ardından, Ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi doğrudan etkiyen Asrın Felaketi deprem sonrası Vakfı olarak yürüttükleri faaliyetlerden Bahseden Topuz, “Deprem felaketi sonrası gördük ki, Devletimizin resmi kurumlarına en büyük destek STK’lar’dan, vakıflardan, derneklerden oldu.” İfadelerini kullandı.

Topuz konuşmasının devamında, Hasene Vakfı’nın Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen illerimizde Ramazan Ayı etkinliklerine devam ettiğini, Kahramanmaraş’ta kurdukları 1000 kişilik çadırda her gün iftar yemeği verdiklerini, diğer çadırlarda da psikososyal destek başta olmak üzere bölge insanının ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, dernek tarafından finanse edilen 400 konteyner inşasının devam ettiğini ve konteynerlerin tefrişini de dernek olarak üstlendiklerini vurguladı.

Daha sonra söz alan Fevzi Konaç milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle Cihannüma Derneği İl Temsilciği görevini İzzet Serkuş’a bıraktığını belirtti ve Cihannüma dostlarından helallik isteyerek başladı sözlerine. Konaç da, İsrail mezalimini kınadı ve Mescid-i Aksa’ya, kutsalımıza yapılan bu saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kamuoyu tarafından, yarın açıklanacak Kayseri Ak Parti Milletvekili Adayı listesinde ilk 5’e girmesine kesin gözüyle bakılan Fevzi Konaç’tan görevi devralan İzzet Serkuş da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Serkuş, “Fevzi Konaç gibi bir tecrübeden görevi devralmanın sorumluluğunun bilinci ile hizmetleri daha da ileri götürmek için gayret sarf edeceklerini belirtti. Cihannüma faaliyetlerinden bahsederek konuşmasını tamamladı.

Hem Hasene Vakfı hem de Cihannüma Derneği, deprem felaketinin ilk gününden, ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde yoğun bir faaliyet yürüttüler ve bölgedeki yardım ve rehabilite faaliyetlerine ara vermeksizin devam ediyorlar. Bu dönemde Devletimizin kurumlarının çalışmalarının yanında en büyük desteğin sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflar olduğunu bir kez daha gördük.

Hasene Vakfı kimdir? Neyi amaçlar?

Hasene Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Islamische Gemeinschaft Millî Görüş (IGMG) bünyesinde hizmet veren bir dernektir. IGMG, 1960 yılının ortalarında Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki gurbetçi vatandaşlar tarafından kurulan, dini, sosyal ve kültürel varlıklarını korumak amacındaki sivil toplum kuruluşudur. IGMG bugün  birçok ülkede 40 teşkilat bölgesinde hizmet vermektedir. Bünyesinde Hasene Sosyal Yardımlaşma Vakfı, UNİAD Üniversiteliler derneği, Hennes Hac Umre Organizasyonu Seyahat Acentesi,  gibi birim ve dernekleri barındırmaktadır. Kayseri’de 2020 yılında Hasene Temsilciliği ile 2021 yılında ilk şube olarak çalışmalarına başlamıştır. Hasene Vakfı “Mazlum ve Mağdurlarla El Ele” sloganı ile ihtiyaç sahiplerine yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler