"Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" Yarışmasında Ödüller Sahibini Buldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" sloganı ile sömestr tatili süresince camide namaza katılım sağlayan öğrencilere yönelik ödüllü program düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" sloganı ile sömestr tatili süresince camide namaza katılım sağlayan öğrencilere yönelik ödüllü program düzenledi.
 
   İl ve ilçe müftülükleri aracılığıyla tüm camilerde öğrencilerin cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla 18 Ocak Cumartesi günü sabah namazı ile başlayıp 1 Şubat Cumartesi yatsı namazı ile biten bir proje uyguladı. 
 
    Hazırlanan program ile öğrenciler sürekli gidebilecekleri camii görevlilerine kayıtlarını yaptırdılar. 
Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gelerek ve ezber yaparak puan kazandı. Puan sistemine göre öğrenci sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 20 puan, ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan, çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan almaya hak kazandı. Eğer öğrenciler kayıtlı olduğu Camii dışında başka bir Camii de namaz kılmaları gerekirse gittikleri o Camii görevlisinden o vakti Camii de eda ettiklerine ilişkin imzalı yazılı notlarını alarak kayıtlı oldukları Camii lerinde puan tablolarına işlettiler. 
 
   Program sonunda kayıtlı oldukları camide en yüksek puanı alan öğrencilere Camii Yardımlaşma Derneği ve Görevlilerin katkılarıyla çeşitli hediyeler alındı. 
 
  Bu hediyeler dereceye giren öğrencilere 2 Şubat Pazar günü sabah namazı ve öğle namazlarında takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler arasından İlçe Müftülüklerinin de ilçe birincilerine hediyelerinin olacağı belirtildi. 
Hediyeler arasında ayrıca çocuklara 02 Mart 2020 tarihinde başvurusu sona erecek olan Ufka Yolculuk 8. Bilgi ve Kültür Yarışmasına katılmaları için “Edep Mektebi”  ve “ Edep Diyarına Yolculuk “ isimli kitaplarda hediye edildi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler