Bahçeli’den Çok Konuşulacak “Hilafet Bayrağı” Açıklaması

Partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu sertifika töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'hilafet' tartışmaları hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünün ardından yaşanan ve Türkiye’de kutuplaşmaya neden olan "Hilafet bayrağı" tartışmalarına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Siyasetten sanat camiasına birçok ismin çok ağır açıklamalarda bulunduğu olaya ilişkin MHP Lider Bahçeli’nin ne diyeceği merak konusu olmuştu.

Partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu sertifika töreninde değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

 

Meczubun Eylemi Tesadüfi Değildir

 

Bayrağı taşıyan üniversite öğrencisi genci “Meczup” olarak nitelendiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Galata Köprüsü'nde düzenlenen yürüyüşte Kelime-i Tevhid taşıyan masum insanımıza saldıran meczubun eylemi zaman itibarıyla tesadüf değildir. Adeta 6 Nisan 1909'da vurulan Hasan Fehmi'nin veya Eminönü'de kurşunlanan Ahmet Samim vakalarının tekrarı yaşatılmak istenmiştir. Kendini bilmezler grubu, hilafet bayrağı diye bir şey var mıdır? Arapça görseli irtica diye sunanlar, yabancı örgütlerin sızmasıdır.

 

Hilafet Tartışmasına Çanak Tutanlar Hastalıklıdır

 

Hilafet tartışmasına çanak tutanların hepsi birden hastalıklıdır, açıkça ipotek altındadır. Toplumsal tansiyonu yükseltmek amacıyla el ovuşturan, öfke nöbetlerine kapılmış olan, utanmadan onursuzca partimizin sembolü bozkurdu haydutça kullananların nasıl bir örtülü faaliyet içinde oldukları çok net biçimde görülmektedir" dedi. Hayat boyu öğrenmeye inanıyorum.

 

En Büyük Tehdit Cehalettir

 

Öğrenmenin yaşı öğretmenin sınırı yoktur. Öğrenmeye kapalı olmak cehalete kucak açmakla eş anlamlıdır. Bugün sivrilen en büyük tehdit cehalettir. Bilmeyene ve bilmediğini bilmeyen aptaldır, ona dikkat edelim. Bilmeyen ve bilmediğini bilen basittir ona öğretelim. Bilen ve bildiğini bilen bilgedir onu takip edelim. Descartes'in dediği gibi var olmanın şartı, var olmanın şuuruna ermektir. Milli ve manevi değerlerimizin istismar edilmesini provoke edenler laçka tipler, layüsel asalaklardır. Kervanımızı yağmalamak için sürekli pusu attıklarını biliyoruz.

 

Türkiye’nin Rejim Arayışı Yok

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim arayışı yoktur, olması düşünülemez. Anayasa'nın 1'inci maddesi devletin şeklini tanımlar. Kuruluş ruhuna, hukuki idaresine, felsefesine, karar ve ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Her türlü polemiğin de karşısında duracağız. Hilafet tartışmasını kamçılayanların, alarm zilleri çalanların hepsi hastalıklıdır.

kaynak muhabir.com.tr

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler